Aftale sikrer hurtigere sagsbehandling i kommunerne

Aftale sikrer hurtigere sagsbehandling i kommunerne

21. december 2015 - kl. 0:05 - af

Som opfølgning på økonomiaftalen for 2015 har regeringen og KL nu sat konkrete mål for sagsbehandlingstiden på både miljøgodkendelser, husdyrgodkendelser og byggesager. Det kan skabe vækst i virksomhederne og være til gavn for borgerne.

Virksomheder og borgere kan se frem til kortere ventetid hos kommunerne. Regeringen og KL har netop indgået en aftale, der vil sænke sagsbehandlingstiden på både miljøgodkendelser, husdyrgodkendelser og byggesager.

Aftalen er en opfølgning på økonomiaftalen for 2015 og definerer en række konkrete servicemål for sagsbehandlingstiden, der skal opnås i løbet af 2016. For eksempel bliver målet for behandling af miljøgodkendelser for mindre miljøbelastende virksomheder 130 dage, mens miljøgodkendelser af store VVM-pligtige husdyrbrug skal klares inden for 180 dage.

Hurtigere sagsbehandling er godt for både virksomheder og miljøet. Med aftalen vil virksomhederne hurtigere kunne omstille sig og for eksempel udvide produktionen og indføre ny, miljøvenlig teknologi. For husdyrbrug er sagsbehandlingstiden allerede forbedret en del de sidste par år.  Nu forpligter kommunerne sig til at fortsætte og fastholde den gode udvikling i de kommende år“, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Høj prioritet i kommunerne
I KL hæfter Jørn Pedersen, formand for KL’s Teknik- og Miljøudvalg, sig ved, at aftalen er med at sikre forudsigelighed for borgere og virksomheder, så de ved, hvad de kan forvente og regne med, når de har en sag, der skal behandles.

I kommunerne er vi optaget af at sikre god service for vores borgere og virksomheder. Det er en vigtig forudsætning for, at de er glade og tilfredse, og det er med til at sikre gode rammer og udviklingsmuligheder for det lokale erhvervsliv. En vigtig del af det er at styrke vores sagsbehandling og sikre, at borgere og virksomheder oplever god kvalitet og effektivitet. Denne aftale og de afsatte midler betyder, at vi kan fortsætte med at styrke den gode indsats og udvikling“, siger Jørn Pedersen.

Aftale om servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling kan læses her.

Teknisk bilag til aftalen kan læses her.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Aftale sikrer hurtigere sagsbehandling i kommunerne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER