Jens Hedegaard: <br>Vejen til Skagen

Jens Hedegaard:
Vejen til Skagen

16. december 2015 - kl. 0:59 - af

JensHedegaardKristensen_600x250Indenfor de sidste 20 år har lokale politikere, lokale folketingspolitikere, erhvervsfolk, turisterhvervet og for øvrigt mig selv prøvet, at råbe politikerne på Christiansborg op om de helt uacceptable trafikforhold der hersker på vejen mellem Frederikshavn og Skagen. Vejen er en Statsvej, altså skal den udvides og vedligeholdes af Staten.

Om sommeren hvor der er stangtrafik på strækningen er det forbundet med en meget høj risiko, at presse udrykningskøretøjer af enhver art igennem. Erhvervslivet kan ikke påregne bare nogenlunde rettidig levering og aflevering af gods. Pendlere både ud og ind af Skagen kan roligt lægge en ekstra time til arbejdstiden. Det er og bliver et problem, som Skagen direkte lider under og det bliver værre år for år. Det burde ikke komme bag på nogen. Det gamle Nordjyllands Amt erkendte problemet og satte arbejdet i gang med en udvidelse til 3 spor. På en del af strækningen (den billigste). Staten har indrømmet, at der er et problem der skal løses, men har hidtil kviet sig. Lad os se til næste år o.s.v. Nu har Trafikministeren Hans Christian Schmidt pludselig uden varsel meldt ud ”Kassen er lukket kun de højst prioriterede veje kommer igennem. Kom igen efter 2020 hvis det stadig er aktuelt”. Hvorefter Ministeren tog til Ribe, Ministeren er jo sønderjyde, for at tale omfartsvej. I retfærdighedens navn nød vi Vendelboer jo også Risgaards gunst da han levede! Desværre er der for langt mellem Ministre der kommer fra Vendsyssel eller har interesse for vore problemer.

Man kan undre sig over hvorfor kortene trafikmæssigt er delt som de er. Skagen og Hirtshals kan, som byer direkte ud til havet umiddelbart sammenlignes. Der bor 5.800 i Hirtshals. Årsdøgnstrafikken (ÅDT) mellem Hjørring og Hirtshals er 7.500. Der bor 8.200 i Skagen og ÅDT mellem Frederikshavn og Skagen er 14.000. Hvorfor blev motorvejen placeret i vest ? Fordi trafikken fra Norge ville blive kæmpestor. Men som der blev sagt og skrevet dengang ”I får jo en tresporet vej til Skagen” !

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jens Hedegaard:
Vejen til Skagen'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER