Regler for ombytning af julegave fra svigemor?

Regler for ombytning af julegave fra svigemor?

15. december 2015 - kl. 0:09 - af

billed Helle Moerch SoerensenJulen er over os, og der skal handles tøj til julefrokosten og købes julegaver. Og måske skal du efter juleaf-ten have byttet julegaven fra svigermor. Du er måske ikke helt klar over, hvilke rettigheder du har i butik-ker og på internettet.

Køb i fysiske butikker:
Når du køber en vare i en butik og senere fortryder købet, har du ikke ret til at bytte varen eller få penge retur, medmindre butikken selv tilbyder denne service. Dette af den grund, at du har været nede i butik-ken, haft varen i hånden, haft mulighed for at undersøge dens kvalitet samt størrelse og haft mulighed for at prøve den.

Hvis der er en fejl eller mangel ved varen, er det naturligvis en anden sag. I så har du ret til at bytte varen til en anden eller få pengene retur.

Hvis der er byttemærke på den købte vare, har butikken tilbudt at bytte varen til anden eller til gavekort. Ved byttemærke på varen, har du ikke ret til at få pengene retur, medmindre butikken tilbyder denne ser-vice.

Butikkerne tilbyder altså en ekstra service, som man som køber ikke har ifølge lovgivningen, når de tilbyder at bytte varen inden for en given periode eller at give pengene retur ved forevisning af bon.

Køb ved fjernsalg/internettet:
Når der købes en vare på internettet, har du som udgangspunkt 14 dages returret. Dette af den grund, at du i dette tilfælde ikke har haft mulighed for at undersøge varen eller for at prøve den. Formålet med de 14 dages returret er at stille køber på samme måde, som hvis varen var købt i en fysisk butik.

De 14 dages returret løber fra den dag, hvor du har varen i fysisk besiddelse.

Når du ønsker at fortryde, skal du inden udløbet af fortrydelsesfristen på de 14 dage meddele sælger det-te.

Når du anvender din fortrydelsesret, skal sælger tilbagebetale pengene senest 14 dage fra den dato, hvor sælgeren har modtaget meddelelse om din fortrydelse af købet. Det er op til dig som køber, om du ønsker bytte varen til en anden eller få pengene retur.

Du skal dog altid være opmærksom på sælgers salgs- og leveringsbetingelser, idet der kan være særlige leverings- og betalingsvilkår.

God Jul og Godt Nytår!
Advokat Helle Mørch Sørensen, HjulmandKaptain

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Regler for ombytning af julegave fra svigemor?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER