Udvalg drøfter ferielukning i skolefritidsordninger

Udvalg drøfter ferielukning i skolefritidsordninger

11. december 2015 - kl. 0:45 - af

FHK_Logo_cmykNår Børne- og Ungdomsudvalget mødes næste gang den 14. december. Vil udvalget bl.a. drøfte ferielukning i skolefritidsordninger.

Børne-, kultur- og arbejdsmarkedsdirektøren indstiller forud for mødet, at udvalget drøfter, om beslutningen om 2 ugers ferielukning skal justeres og tillige tager stilling til en mulighed for nødåbent i en SFO-afdeling under ferielukning samt finansiering af en ny model.

Det fremgår af sagsfremstillingen, at Børne- og Ungdomsudvalget på efterårets dialogmøder med skoledistriktsbestyrelserne fik flere reaktioner på beslutningen i budget 2015 om fremover at holde 2 ugers ferielukning i skolefritidsordningerne (SFO) i ugerne 28 og 29.

Nogle forældre fandt det meget vanskeligt at holde ferie i den pågældende periode. Der var desuden et stort ønske om mulighed for nødpasning.

Besparelsen blev i budgetlægningen beregnet til en nettobesparelse i 2016 på 585.000 kr. Reduktionen er fratrukket rammen for skolernes 2016-budgetter. På baggrund af dialogmøderne har Center for Børn og Skole arbejdet med nogle muligheder for, at Børne- og Ungdomsudvalget kan justere konsekvenserne af beslutningen ved at holde ”nødåbent” i en enkelt SFO-afdeling i distriktet.

Der er således lagt op til at drøfte f.eks. at indføre nødåbent i en af hvert distrikts SFO-afdelinger i de to ferielukningsuger. Center for Økonomi har beregnet, at 2 ugers nødåbent i hvert af de 4 distrikter koster i alt 190.000 kr. årligt. Beregningen bygger på udgiften til 2,5 medarbejder og 45 børn i hver af de 4 nødåbne SFO’er.Desuden ses på at indføre 3 ugers ferielukning i stedet for 2, men lade besparelsen ved den ekstra ferielukkede uge være med til at ”betale” for nødåbent af en af hvert distrikts SFO-afdelinger i de 3 ferielukningsuger. Den ekstra uges besparelse betyder, at 3 ugers nødåbent i 4 skoleafdelinger i alt giver en kommunal mindreudgift på 14.000 kr. årligt.

Det bemærkes, at nødåbent i SFO betyder, at der afsættes penge til at holde én SFO åben, mens de øvrige SFO-afdelinger i distriktet er lukket i 2 eller 3 uger. Hvis et barn har brug for SFO i ferielukningsperioden, men går i en ferielukket SFO, tilbydes barnet i stedet at komme i den skoleafdelings SFO, som holder nødåbent. Forældre skal selv sørge for transport til og fra den nødåbne SFO.

 

Tekst af Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Udvalg drøfter ferielukning i skolefritidsordninger' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER