Sydafrikansk jazznavn sætter julen i swing i Sæby

Sydafrikansk jazznavn sætter julen i swing i Sæby

11. december 2015 - kl. 10:53 - af

esther_miller copy”Stemme, stil og nærvær – hun har det hele”, BBC’s radiovært lovpriste sydafrikanske Esther Miller, da hun var i stationens Best of Jazz-program. Nu er sangerinden flyttet til Skandinavien, og lørdag den 19. december synger hun swingende julesange ved en intimkoncert i det julepyntede Sæby Glaspusteri.

Esther Miller er jazzsanger af den klassiske skole. Hendes albums og koncerter har fået masser af anerkendelse for blændende teknik og personlige fortolkninger. Hun nævner inspirationskilder som Sarah Vaughan, Billie Holiday, Frank Sinatra og Nat King Cole. Men undervejs i karrieren har hun også selv haft mulighed for at optræde med berømte navne som den amerikanske jazzlegende Herb Ellis.

Hun er født og opvokset i Port Elizabeth i Sydafrika, hvor hun sang i kirke- og skolekor. Hendes karriere tog fart som gryende stjerne i et af de førende orkestre i det sydafrikanske jazzmiljø, inden hun valgte at søge mod Europa.

Efter 10 år i Storbritannien med flere cd-udgivelser og talrige optrædener på jazzfestivaler, i klubber og koncertsale har hun nu rettet opmærksomheden mod den skandinaviske jazzscene med udgangspunkt og bopæl i Danmark.

Ved koncerten i Sæby Glaspusteri bliver hun akkompagneret af stedets ”husorkester”: Salvador Olmos (guitar), Albert Reinholdt Østergaard (bas) og Bertil Bille (trommer).

Esther Miller diskografi: A place in the Sunlight (2009), Dream Dancing (2006), Invitation (2002) og Say Hello to Esther (1999).

”Esther Miller Christmas Special” i Sæby Glaspusteri, Algade 46, Sæby, lørdag den 19. december kl. 20. Dørene åbner kl. 19.30.

Entre: 50,- kroner.

esther_miller_christmas copy
 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sydafrikansk jazznavn sætter julen i swing i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER