Ændring af lukkedage i dagtilbud…

Ændring af lukkedage i dagtilbud…

9. december 2015 - kl. 8:40 - af

FHK_Logo_cmykBørne- og Ungdomsudvalget vil på dets kommende møde den 14. december se på ændring af lukkedage i dagtilbud.

Forud for mødet indstiller Børne-, Kultur- og arbejdsmarkedsdirektøren, at udvalget som følge af drøftelserne dels godkender, at definitionen af lavt fremmøde hæves til 50 % samt fastholder, at kompetencen til at fastlægge rammerne for eventuelle lukkedage i distriktets huse er uddelegeret til distriktsbestyrelserne.

Det fremgår af sagsforløbet, at Børne- og Ungdomsudvalget i november 2008 godkendte, at vuggestuer og børnehaver kan afholde ”lukkedage”, når fremmødet i et hus er under 25 %. Lukkedage må efter dagtilbudsloven kun afholdes på dage med lavt fremmøde, og der skal tilbydes alternativ pasning på alle hverdage, dog undtaget 24. december og Grundlovsdag. Det er den enkelte kommune, som definerer grænsen for lavt fremmøde.

I budget 2016 er det besluttet at indføre en uges yderligere ferielukning i dagtilbuddene 0 – 6 år. For at efterkomme beslutningen er der behov for at ændre den hidtidige definition af ”lavt fremmøde”, som er den, der bestemmer, om et givent hus kan holdes lukket.

Nu ventes B&U-udvalget derfor at foreslå at hæve definitionen af ”lavt fremmøde” fra 25 % til 50 % for at øge distrikternes mulighed for at holde en uges yderligere ferielukning i løbet af året. En tidligere beslutning om, at det er delegeret til distriktsbestyrelserne at fastlægge rammerne for eventuelle lukkedage i distriktets huse, videreføres, da det er erfaringen, at der er store lokale forskelle i behov og muligheder for at benytte lukkedage, hedder det i i sagsfremstillingen på B&U-udvalgets dagsorden.

Tekst af Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ændring af lukkedage i dagtilbud...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER