Julehjælp 2015: Brug for 12 millioner for at hjælpe alle

Julehjælp 2015: Brug for 12 millioner for at hjælpe alle

5. december 2015 - kl. 8:54 - af

Julestue_600x250Hos Dansk Folkehjælp har man nu optalt julehjælpsansøgningerne for de områder hvor organisationen har en lokalafdeling, som uddeler julehjælp – svarende til 35 kommuner.

Optalt svarer antallet af godkendte ansøgninger i gennemsnit til samme niveau som sidste år.

Med afsæt i tidligere års erfaringer anslår landets største formidler af julehjælp, at der på trods af en stigning i landsgennemsnittet opgjort for øvrige kommuner, at antallet af godkendte ansøgninger for første gang i 9 år ser ud til at stagnere.

Generalsekretær Klaus Nørlem udtaler: ”Det er overraskende, at antallet af godkendte ansøgninger ikke stiger med samme niveau som de øvrige år, men Dansk Folkehjælp har løbende tilpasset de kriterier som gældende for at kunne søge julehjælp. Dansk Folkehjælp har anslået modtaget flere henvendelser om julehjælp i år, og af dem forventer Dansk Folkehjælp nu at sidde tilbage med mere end 8.000 godkendte ansøgninger, når de sidste ansøgninger er opgjort.

På trods af færre godkendte ansøgninger står Dansk Folkehjælp nu overfor en stor udfordring. Ansøgningstallet betyder, at Dansk Folkehjælps julehjælpsindsamling skal nå et økonomisk resultat på knap 12 millioner kroner for at kunne hjælpe de mange enlige forsørgere, der kæmper for at holde juleaften for deres børn.

Til sammenligning blev der i 2014 indsamlet 7,1 millioner kroner, og organisationen kunne uddele julehjælp til 5.000 fattige familier.

Dystre prognoser – danskerne vender fattige familier ryggen”.

Ifølge en ny måling foretaget af Epinion for Dansk Folkehjælp finder over halvdelen af danskerne, at fattigdom er et eksisterende fænomen i dagens Danmark, og hver tredje dansker kender til konkrete familier, hvor børn vokser op med fattigdom og afsavn.

Men det overraskende er dog, at kun 21 % ønsker at støtte julehjælpen – en støtte som er halveret i forhold til sidste år, hvor mere end 40 % var parat til at støtte julehjælpen – og det bekymrer generalsekretær Klaus Nørlem, der her med 10 dage tilbage af indsamlingen står til at hjælpe blot 3.800 familier.

”Det betyder alt, hvis vi i løbet af december kan notere os en større opbakning til indsamlingen. Julehjælpsindsamlingen er finansieret af private bidrag og støtte fra virksomheder, og derfor er det selvfølgelig bekymrende, at undersøgelsen viser, at op mod 20 % færre private bidragsydere forventes at støtte juleindsamlinger i Danmark”, slutter Klaus Nørlem.

Nedenstående er Dansk Folkehjælps ansøgertal for Julehjælpen 2015 for region Nordjylland.

Byer 2014 2015
Frederikshavn 95 142
Hjørring 108 100
Mariagerfjord 75 82
Vesthimmerland 75 106
Aalborg 257 143
I alt 610 573

 

Dansk Folkehjælps julehjælpspakke består af købmandsvarer for 500 kr., et gavekort til Fætter BR på 500 kr. og et gavekort til Sportsmaster på 500 kr.

Uddelingen af julehjælpen foregår i hele landet mellem den 16.-23. december.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Julehjælp 2015: Brug for 12 millioner for at hjælpe alle' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER