VUC og Grøns vil fremtidssikre virksomhederne i Sæby

VUC og Grøns vil fremtidssikre virksomhederne i Sæby

1. december 2015 - kl. 11:07 - af

DSC_1481 copyStigende krav til ansattes dansk- og matematikfærdigheder får nu VUC&hf Nordjylland og Grøns Transport Uddannelser til at stå side om side. Et tæt samarbejde i Sæby skal fremtidssikre det pulserende erhvervsliv syd for Frederikshavn.

Virksomhederne opkvalificerer ansatte som aldrig før, og det sætter nye krav til medarbejderne. Behovet for et alment fagligt kompetenceløft er eksploderet, og det sætter VUC og Grøns nu fokus på i et tæt et samarbejde, der kan komme alle arbejdspladser i Sæby til gode:

”Industriområdet her i Sæby er under ekspansion, og mange produktionsvirksomheder har forrygende travlt. Den udvikling både skal og må VUC støtte op om; derfor placerer vi os nu også her i Sæby, hvor vi, qua vores uddannelser, tilbyder et alment kompetenceløft til virksomhedens ansatte. Og man kan få det næsten, som man vil have det – vi tilbyder både Almen Voksenuddannelse (AVU), Forberedende Voksenundervisning (FVU) og ordblindeundervisning (OBU)”, siger afdelingsforstander for VUC&hf Nordjylland i Frederikshavn, Tommy Sylvest. Om samarbejdet med Grøns fortæller han:

”Både Grøns og VUC er med i VEU-samarbejdet heroppe, og det samarbejde opfodrer, i min optik, til konstellationer imellem arbejdsmarkedsuddannelser, erhvervsuddannelser og VUCs uddannelser. Og lige i det her tilfælde giver det bare så god mening, at vi så er i samme hus. Nok er vores udbud forskellige, men lige her – dér kan vi mødes og hjælpe hinanden”, siger han.

Både Tommy Sylvest og Karsten Trend Poulsen, direktør for Grøns Transport Uddannelser, håber og forventer, at erhvervslivet i Sæby ser fordelen et sådan kompetenceløft af virksomhedens ansatte, og at de vil drage nytte af VUCs placering i byen:

”Det er vigtigt at påpege, at undervisningen IKKE kun er for kursusdeltagere på Grøns Transport Uddannelser. Vores undervisningstilbud står åben for alle virksomheder i Sæby – og så er den ganske gratis”, siger Tommy Sylvest.

VUC&hf Nordjylland har i efteråret undervist ordblindehold på Grøns Transport Uddannelsescenter. Forløbene har været så tilfredsstillende, at begge parter nu har valgt at fortsætte det tætte samarbejde, og det er med afsæt i de gode resultater, at VUC nu åbner op for, at flere virksomheder i Sæby kan benytte sig af samme tilbud.

”I forbindelse med vores forskellige uddannelser her på Grøns, har vi set et stigende behov for et kompetenceløfte – oftere end før oplever vi, at der simpelthen er brug for at få genopfrisket de basale dansk- og matematikfærdigheder før eller under en AMU-uddannelse. Og det er årsagen til, at vi har startet og bibeholder det her samarbejde med VUC”, siger direktør for Grøns Transport Uddannelser i Sæby, Karsten Trend Poulsen.

VUC&hf Nordjylland og Grøns Transport Uddannelser ser frem til det tætte samarbejde og forventer løbende øget aktivitet på Grøns.

Vil du vide mere om mulighederne for din virksomhed?
Så kontakt erhvervsvejleder og læsecenter koordinator, Didde Klarskov, fra VUC&hf Nordjylland.
Mail: lc-frederikshavn@adm.vucnordjylland.dk
Telefon: 21 18 83 27

Eller kontakt direktør for Grøns Transport Uddannelser, Karsten Trend Poulsen, mail: ktp@grons.dk tlf. 2475 7970.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'VUC og Grøns vil fremtidssikre virksomhederne i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER