Hans Gregersen klar med ny bog…

Hans Gregersen klar med ny bog…

17. november 2015 - kl. 9:32 - af

Foto af Hans GregersenSæby-forfatteren Hans Gregersen er klar med sin nyeste bog, som har fået titlen ”Gestapo i Aalborg – vold og terror 1943-1945”.

Bogen giver i en række dramatiske og spændende kapitler en indgående beskrivelse af det hemmelige tyske politikorps’ tid i Nordjylland. Gestapos tilstedeværelse medførte hårde konfrontationer mellem politikorpsets danske og tyske ansatte og modstandsbevægelsen. Det resulterede i både tortur, drab og likvideringer af Gestapos håndlangere og stikkere. Efter krigen fulgte så retsopgøret, hvor en række Gestapo-folk med tilknytning til afdelingen i Aalborg fik hårde straffe.

Hans Gregersen har de seneste år markeret sig med flere bøger om nordjyske byer under besættelsen 1940-45, bl.a. ”Fæstning Frederikshavn” og ”Besættelsesdage” om Sæby.

”Gestapo i Aalborg” er på 336 sider og udkommer den 26. november. Den bygger på et meget stort kildemateriale samt en række øjenvidneskildringer. Bogen er indbundet og illustreret med fotos. Den vil være til salg hos boghandlere.

I forbindelse med udgivelsen afholdes et arrangement på Sæby Museum den 3. december kl. 13-16, hvor Hans Gregersen signerer bogen. Alle er velkomne.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hans Gregersen klar med ny bog...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER