Bevar livsglæden – trods hjerte-kar-sygdomme

Bevar livsglæden – trods hjerte-kar-sygdomme

10. november 2015 - kl. 10:03 - af

Manegen_600x250Hvordan kommer man videre i livet, og hvordan bevarer man livsglæden, selv om man skulle blive ramt af en hjerte-kar-sygdom?

Dette emne vil Hjerteforeningens lokalkomité i Sæby sætte fokus på ved et arrangement i ”Manegen” torsdag den 19. november kl. 19,00.

Aftenen vil indeholde 3 hovedområder. Først er der foredrag med titlen ”Bevar livsglæden – trods hjerte-kar-sygdom” ved psykolog Anne Hvarregaard Mose fra Hjerteforeningens Rådgivningscenter i Aarhus.

– Nogle pårørende påtager sig rollen som ”sygeplejerske”, når deres mand eller kone kommer hjem fra hospitalet. I dag forventer vi, at de pårørende er patientens støtte og bagstopper hele vejen igennem behandlingen og på længere sigt også i forhold til eventuelle livsstilsændringer. Men ofte er de slet ikke klædt på til den rolle, da de selv befinder sig i en krisesituation. De famler sig frem og er usikre på alt fra symptomer til selve sygdommen, og hvem de kan kontakte. I stedet for at tale om dem som pårørende, mener jeg, at vi skal betragte dem som medberørte,” udtaler Anne Hvarregaard Mose.

Dernæst fortæller Eivind og Grethe Nielsen, Frederikshavn, om deres fælles oplevelse med at komme videre, da Eivind for få år siden pludselig blev ramt af hjertestop og fik hurtig livredning.

Endelig fortæller ledende overlæge ved Sygehus Vendsyssels medicinske centers hjerteafdeling i Hjørring, Gitte Nielsen, om hjertesvigt og kolesterolmedicin. Kronisk hjertesvigt er en betegnelse for symptomer på, at hjertet ikke er i stand til at pumpe nok blod rundt i kroppen. Mange forskellige hjerte-kar-sygdomme kan give hjertesvigt. Oftest er det venstre hjertekammer, der ikke fungerer optimalt, men hjertesvigt kan også forekomme i højre hjertekammer. Sygdommen udvikler sig som regel over mange år, men den kan også i sjældne tilfælde opstå pludseligt. Hjertesvigt er en kronisk tilstand, der kan gøres meget for at behandle.

Der er gratis adgang for alle interesserede.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bevar livsglæden – trods hjerte-kar-sygdomme' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER