Åbning af lukkede skolebusruter?

Åbning af lukkede skolebusruter?

7. november 2015 - kl. 12:51 - af

Frederikshavn_Raadhus_600x250_5036Kultur- og Fritidsudvalget skal på dets næste møde den 11. november drøfte muligheden for at åbne såkaldt ”lukkede” skolebusruter.

Det fremgår af sagens præsentation for udvalget, at Frederikshavn Kommune har besluttet at udarbejde en kollektiv trafikplan for kommunen, hvori der indgår en effektivisering af det nuværende rutenet. Den kollektive trafikplan skal tage højde for den nye skolestruktur og sikre, at den lovpligtige skolekørsel overholdes. Kommunen har pligt til at befordre folkeskoleelever, der går på distriktsskolen og har længere til skole end de foreskrevne afstandskriterier. Ydermere kan en elev være befordringsberettiget grundet trafikfarlige veje eller på grund af sygdom/handicap.

Frederikshavn Kommune har hidtil anvendt ”lukkede” skolebusruter som et supplement til de åbne, offentlige ruter til befordring til kommunens folkeskoler.

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede i efteråret 2014, at andre end kørselsberettigede skoleelever kan benytte disse ”lukkede” skolebusruter.

Kommunen må ifølge Lov om Trafikselskaber ikke opkræve betaling for benyttelsen af de ”lukkede” skolebusruter, som alene er planlagt i forhold til skoleeleverne, og befordringen på ”lukkede” skolebusruter har derfor været gratis.

Det har betydet uens serviceniveau for kommunens borgere, idet borgerne på steder med ”lukkede” skolebusruter kan køre gratis med, mens man skal betale NT’s takster på det åbne offentlige rutenet.

For at opnå den størst mulige samlede effektiviseringsgevinst for hele Frederikshavn Kommune vil det være hensigtsmæssigt at indarbejde de ”lukkede” skolebusruter i det åbne offentlige rutenet.

Samtidig vil det betyde, at vilkårene for borgere, der benytter bustransport, ensrettes i hele kommunen. En konsekvens ved at åbne ruterne vil være, at alle ikke-kørselsberettigede passagerer skal betale for at benytte bussen.

Der peges på, at elever, som på grund af afstand, sygdom eller trafikale forhold er berettiget til kørsel, visiteres som hidtil til kørsel uden betaling efter kommunens vedtagne serviceniveau, og der udstedes buskort til disse elever. Styregruppen for Kollektiv Trafikplan foreslår med afsæt i gruppens arbejde i 2014- 2015 samt NTs notater om fordele og ulemper, at man ensarter vilkårene for at benytte den kollektive trafik i kommunen.

Styregruppen og kommunens kørselskontor foreslår samtidig, at ”de lukkede skolebusruter” åbnes som del af den kollektive trafikplan for kommunen.

Kommunaldirektøren indstiller forslaget om at åbne de ”lukkede” skolebusruter til Kultur- og Fritidsudvalgets og endvidere til Plan- og Miljøudvalgets godkendelse samt til orientering for Børne- og Ungdomsudvalget.

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Åbning af lukkede skolebusruter?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER