Lokalplan for centerformål i Østervrå

Lokalplan for centerformål i Østervrå

4. november 2015 - kl. 13:17 - af

Østervraa_600x250Plan- og Miljøudvalget har på dets seneste møde tiltrådt en indstilling om udarbejdelse af lokalplan til centerformål i Østervrå.

Af sagen fremgår, at Østervrå Frikirke i forbindelse med erhvervelse af ejendommen Hjørringvej 435, kan benytte bygningerne/ejendommen til mødelokale til kirkelige handlinger samt som mødelokale til foredrag og lignende og tillige som caféområde for medlemmer og gæster og derudover til kulturelle arrangementer. Østervrå Frikirke holder i dag til i lejede lokaler i byens tidligere mejeri.

Den ændrede anvendelse vil ikke medføre ydre bygningsmæssige ændringer. Ejendommen har et grundareal på 577 m2 og et bygningserhvervsareal på 292 m2 og ejes af Nordjyske Bank A/S og har indtil juni i år været benyttet til bank og førstesalen som kantine/mødelokaler samt personalerum.

Hos de kommunale myndigheder vurderes det, at en benyttelse til kirkelokale og kulturelle arrangementer ligger ud over den mulige anvendelse i den nuværende lokalplan. Derfor vil en benyttelse som ønsket forudsætte en ny lokalplan og kommuneplantillæg, som muliggør den ønskede anvendelse. Det vurderes, at den ændrede anvendelse af ejendommen kan indpasses i forhold til den eksisterende anvendelse i centerområdet og medføre en hensigtsmæssig revitalisering af ejendommen, som nu ligger ubenyttet hen på en central plads i Østervrå by.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokalplan for centerformål i Østervrå' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER