Volstrup Skole omdannes til Erhvervspark Sæby Syd

Volstrup Skole omdannes til Erhvervspark Sæby Syd

10. oktober 2015 - kl. 0:07 - af

Volstrup_600x250Den nedlagte Volstrup Skole står nu foran reelle planer om at blive omdannet til Erhvervspark Sæby Syd.

(Sæby Business Park A/S) – beliggende tæt ved Trafik Center Søby Syd.

For et år siden besluttede Byrådet, at lokalplanproceduren skulle sættes i gang for området, som omfatter bl.a. den tidligere Volstrup Skole. Samtidig laves et kommuneplantillæg for at åbne mulighed for at indrette salgslokaler på maks. 200 m2 til salg af den enkelte virksomheds egne produkter.

Derudover kan der ikke etableres detailhandel inden for området. Lokalplanen åbner mulighed for, at området kan anvendes til erhvervsformål med industri, lager-, produktions-, værksteds-, og servicevirksomhed for virksomheder, som er afhængige af nærhed til motorvejen.

Endvidere skal området kunne anvendes til kontorformål, herunder også liberale erhverv og dertil knyttede servicelokaler. Der åbnes desuden mulighed for at etablere én bolig i området. Det har været et ønske fra bygherre, at der skulle kunne etableres en bolig til anvendelse for pedel, bestyrer eller indehaver tilknyttet erhverv i området. Ny bebyggelse i området skal placeres inden for nogle afgrænsede byggefelter. Der kan ikke etableres tilbygninger til de tidligere skolebygninger, men bygningerne kan rives ned, og der kan opføres nye bygninger på stedet. Derudover kan der opføres nybyggeri vest for de eksisterende skolebygninger. Vejadgang til lokalplanområdet skal ske fra Ålborgvej, herunder via tunnel under vejen. Området er på ca. 3.0 ha og beliggende i landzone.

Plan- og Miljøudvalget har nu på udvalgets seneste møde tiltrådt, at den foreliggende lokalplan kommer til offentlig høring, hvorefter vejen synes banet for planerne om at omdanne Volstrup Skole til erhvervspark.

Det tilstræbes i lokalplanen så vidt muligt at undgå større terrænreguleringer. Den nordlige del af lokalplanområdet grænser op mod et større naturområde, som kan ses fra motorvejen, og lokalplanen tilsikrer, at større terrænreguleringer mod dette område skal undgås.

Fremtidig zonestatus overgår til byzone. Bebyggelsesprocenten er på max. 40 for området som helhed. Etageantal og bygningshøjde max. 8,5 m og max. to etager. Enkelte bygningsdele kan dog tillades i højde på indtil 10,5 m, hvis særlige hensyn til virksomhedens drift nødvendiggør det, og den samlede løsning tilgodeser de æstetiske krav, Byrådet ønsker at fremme.

Facader skal udføres i blank mur i tegl eller vandskuret/pudset overflade med efterfølgende maling eller i betonelementer eller stålplader, metalplader, træbeklædning, facadetegl eller glas. Facader, der ikke er blank mur, skal være sorte eller i en blanding af sort og hvid eller ifølge jordfarveskalaen. Vinduer, døre og porte skal være hvide og skal udføres i plast, aluminium eller træ/alu. Til tagflader skal anvendes tegl, eternit, stålplader eller tagpap. Såfremt der ikke anvendes tegl, skal tagflader være sorte.

Der må ikke anvendes blanke eller reflekterende tagmaterialer. Solfangere og solceller skal placeres på tagfladen og må ikke medføre blændingsgener for naboer, genboer eller for trafikken på Ålborgvej. Hegn kan udføres som trådhegn eller faste, sorte hegn.

På nordgavlen må der opsættes skilt med erhvevsområdets navn. Tilsvarende må der opsættes en skiltepylon med erhvervsområdets navn ved indkørselen til området fra Ålborgvej. Pylonskiltet må max. være 8 m højt. Udover firma- og logoskilte må der inden for lokalplanområdet kun opstilles fælles oplysnings- og henvisningsskilte. Disse skilte skal udformes med henblik på at orientere og skal udarbejdes efter et ensartet koncept, typisk som skilte på en fælles bøjle og skilte placeret samlet på en facade.

Lokalplanområdet skal tilsluttes det offentlige kloaksystem efter anvisninger fra Frederikshavn Forsyning.

Lokalplanen er udarbejdet af Center for Teknik og Miljø under Frederikshavn Kommune i samarbejde med ansøgeren og Landinspektørfirmaet Birk & Boe I/S.

Hvis man er interesseret i at se en fuldstændig lokalplan for projektet, kan dette link benyttes:

http://frederikshavn.dk/meetings/Plan-%20og%20Milj%C3%B8udvalget%20(%C3%85ben)/2015/06-10-2015/Referat%20(%C3%85ben)/PMU-06-10-2015%20-%2000%20Referat%20med%20bilag.pdf

og derefter scrolle til siderne 20-71.

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Volstrup Skole omdannes til Erhvervspark Sæby Syd' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER