Søger anlægstilskud til ”Vi bevæger Østervrå”

Søger anlægstilskud til ”Vi bevæger Østervrå”

29. august 2015 - kl. 10:36 - af

Oestervraa HAllen2_600x250Kultur- og Fritidsudvalget skal på udvalgets næste ordinære møde mandag den 31. august drøfte en ansøgning fra Østervrå Idræts- & Kulturcenter om kommunal støtte til projekt ”Vi bevæger Østervrå”.

Projektet omhandler opførelse af sognehus, spejderlokaler, bibliotek og ungdomsklub i tilknytning til de allerede etablerede kommunale opgaver i Østervrå Idræts- & Kulturcenter.

Den samlede anlægssum for projektet udgør 8,0 mio. kr., og der er skaffet finansiering på 5,5 mio. kr. Der mangler således 2,5 mio. kr. i finansiering. Anlægsdelen for de kommunale opgaver, først og fremmest bibliotek og ungdomsklub, samt mulighed for udstillingslokaler for lokalhistorisk forening og plads til KFUM og KFUK’s aktiviteter for børn og unge, udgør i alt 4,9 mio. kr.

Østervrå Idræts- & Kulturcenter søger om et kommunalt anlægstilskud. Ansøgningen vil kunne imødekommes ved, at Frederikshavn Kommune giver en kommunegaranti for et lån i Kommunekredit til Østervrå Idræts- & Kulturcenter.

Af dagsordenen for mødet fremgår det, at for ikke at belaste kommunens økonomi skal der ansøges om

låneadgang fra Social- og Indenrigsministeriet lånepuljer. Ansøgningsfristen var den 10. august. Frederikshavn Kommune har ansøgt om et lån på 4,9 mio. kr., som er den anlægsudgift, der vedrører kommunale opgaver. Opnås der låneadgang, kan kommunen stille kommunegaranti for et lån, som Østervrå Idræts- & Kulturcenter optager.

Garantien kan kun gives, hvis Østervrå Idræts- & Kulturcenter afholder den fulde anlægsudgift, som der er ansøgt om låneadgang til fra ministeriet – selv om der kun opnås en delvis låneadgang. Såfremt

låneadgangen er under 2,5 mio. kr., skal Østervrå Idræts- & Kulturcenter derfor selv finde det resterende beløb.

Børne-, kultur- og arbejdsmarkedsdirektøren indstiller til Kultur- og Fritidsudvalgets møde, at udvalget imødekommer ansøgning fra Østervrå Idræts- & Kulturcenter om støtte til anlægsdelen af projektet ”Vi bevæger Østervrå” samt godkender, at der sendes låneansøgning til Social- og Indenrigsministeriet om kommunale støtte til projektet ”Vi bevæger Østervrå”.

Tekst af Per Rye

 

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Søger anlægstilskud til ”Vi bevæger Østervrå”' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER