Total stopper deres boringer i Dybvad

Total stopper deres boringer i Dybvad

17. august 2015 - kl. 20:23 - af

Boretarn DybvadDet franske energiselskab Total dropper at bore efter skifergas ved Dybvad. De mener ikke det er rentabelt, meddeler energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (Venstre).

Total har gennem de seneste måneder foretaget prøveboringer i undergrunden i Dybvad, og for knap en måned siden indstillede Total de foreløbige boringer. På det tidspunkt var det uvist, om der var noget at bore videre efter eller ej, skriver TV2 Nord.

Nu har undersøgelserne vist, at der tilsyneladende ikke er noget at bore efter, men Total beholder dog deres koncession, hvilket vil sige, at Total fortsat har retten til at bore efter skifergas andre steder i landet.

Totals boringer i Dybvad har vakt opsigt overalt både i ind- og udland og alle har fulgt prøveboringerne nøje. Der har det seneste år været en del politisk uenighed om, hvorvidt politikerne på Christiansborg overhovedet har vidst, hvad boretilladelsen i Dybvad har indebåret, ligesom en stor gruppe demonstranter mod skifergas i mere end et år har haft fast lejr tæt på prøveboringerne.

 

2 kommentarer til “Total stopper deres boringer i Dybvad” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Total stopper deres boringer i Dybvad”

  • Arnold Andersen

    Der skal forskes meget mere i alternativer til de fossile brændstoffer, og snarest muligt.

  • Udvinding af skifergas passer slet ikke ind i statens ønske om mere vedvarende energi. Nu trak Total stikket, ikke på grund af “besættelsen” af deres prøveboring,
    men i erkendelse af at der ikke er noget at komme efter.

    Nu mangler vi bare at Frederikshavn kommune og staten i fællesskab dropper
    den kystnære havvindmøllepark ud for Sæby. Så kan roen sænke sig igen, og vi får tid til at finde andre bedre egnet pladser til mange, meget store vindmøller til havs.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Total stopper deres boringer i Dybvad' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER