Voerså: Fem arrangementer samme dag…

Voerså: Fem arrangementer samme dag…

16. august 2015 - kl. 15:08 - af

IMG_4757_600x250Lørdag 29. august fra 11.00 – Cykelløb, Generalforsamling, Kirsebærrets Dag og Musikkorps Sæby.

Under normale omstædigheder ville det være alt for meget på en gang for en lille landsby som Voerså, men ikke desto mindre har foreningsfolket mod på opgaverne og fyrer arrangementerne af samme sted – dog ikke samtidig. Det hele foregår lørdag 29. august på Voerså Byudviklings grund ved åen. Stedet er hvor Voerså Kro engang lå.

Sponsorcykelløb
Voerså IFs Venner lægger ud med et sponsorcykelløb, der har start og mål ved indkørslen til krogrunden. Løbet varer en time, og ruten strækker sig fra den nordlige til den sydlige ende af byen via Østkystvejen. Da løbet foregår på byens hovedfærdselsåre, er der udsat vagter ved vendestederne, som skal sørge for, trafikken bliver sikker for alle.

På den gamle krogrund, er foreningsteltet opstillet, og herfra sælges grillpølser samt øl og vand.

Voerså IFs Venner håber, at rigtig mange har lyst til at pumpe jernhesten og skaffe sponsorer, træde i pedalerne i den time det varer, og hjælpe ungdommen i Voerså IF.

Som en gulerod for dem der kører, er der præmier til nummer 1, 2 og 3 for flest kørte kilometer,

og ligeså til nummer 1, 2 og 3, der har indkørt flest kroner til ungdomsarbejdet.

Hvis man er i tvivl, om hvordan det foregår, kan man kontakte Bjarne Kongsbak på 40 14 51 01.

Generalforsamling
Næste punkt på programmet er Voerså Byudviklings generalforsamling. Den skulle egentlig have fundet sted i foråret, og alt var også klart til afviklingen. Men på grund af kassererens pludselige og tragiske dødsfald en uge før generalforsamlingen, valgte foreningen at udsætte denne. Den finder i stedet sted i foreningsteltet fra 13 – 14.

Kirsebærrets Dag
Voerså Kirsebærlaug afholder Kirsebærrets Dag fra 14 – 16. Også dette arrangement afholdes i foreningsteltet. På den gamle krogrund vajer Kirsebærlaugets flag hvert år fra 1. april, og til kirsebærsæsonen er slut.

For ganske få år tilbage blev der i byens private haver plantet 200 kirsebærtræer af arten SUR kirsebær, der før i tiden voksede i store mængder i byen. Især i den gamle bydel, der til daglig blandt lokale bliver kaldt Østerbyen. Voerså er i fuld gang med at føre sig frem som ”Voerså Kirsebærby”, og det er heraf Kirsebærrets Dag hvert år udspringer. De mange kirsebærtræer er så småt ved at give en del bær, men endnu ikke i de mængder, som udvalget ønsker. Men det vil ske i løbet af ganske få år.

Kirsebærlauget har de senere år afholdt Kirsebærrets Dag hvor alle med tid, lyst og lejlighed fremstillede både marmelade, syltetøj, vin, øl, flødeboller, kage, lagkage samt en hel masse mere. Varerne blev solgt til publikum, der nød det i stor stil.

Formanden for Voerså Kirsebærlaug, Lone Pilgård, siger. – Da vi endnu ikke selv har det rigtige antal kirsebær i området, lukker vi op for at salg af hjemmelavede ting og sager. Jeg påpeger, det ikke er loppemarked, men hjemmelavede eller hjemmeavlede ting som grønsager, smykker, bær, blomster, syltetøj, aflæggere af buske. træfigurer, malerier, smedekunst eller hvad der nu kan findes på. Alle er velkomne til at stille op med en stand, i det store foreningstelt, eller hvis vejret er godt ude på pladsen eller på trapperne ned mod åen.

Musikkorps Sæby
Korpset behøver næppe nærmere præsentation, men de møder også op på stedet denne dag, og giver den hele armen i 3 kvarter fra 16.30 til 17.15.

Grillfest
Dagen slutter med grillfest, og den går straks i gang, når Musikkorps Sæby har givet sidste nummer. Her er alle velkomne til at møde op med hele familien og selv medbringe både mad og drikkevarer. Hvis man ikke orker det selv, sælges der både øl, vand og vin i teltet. Maden kan man købe på den anden side af åen ved Bådudlejningen eller også møde op ved Lima 415.

Peruvian Restaurant
Hvis man er til fremmedartet mad, er der på dagen en rigtig god mulighed – nemlig peruviansk mad. Samantha Yto er på pladsen hele dagen med sin pinkfarvede vogn, der er døbt Lima 415. Hun tilbyder flere velsmagende og spændende retter fra Peru i Sydamerika.

Samantha Yto laver også mad på bestillinger. Her kan man gå ind på internettet og skrive Lima 415, så popper både retter, telefonnummer samt andet op.

Tekst. Cille Strøm

IMG_ 01 IMG_6917 IMG_5256 IMG_5276_600x400

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Voerså: Fem arrangementer samme dag...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER