Frederikshavn Kommune parat til at sælge horisonten ved Sæby?

Frederikshavn Kommune parat til at sælge horisonten ved Sæby?

23. juli 2015 - kl. 9:51 - af

Vindmoelle debat_600x250Debatten tager til i styrke omkring modstanden mod etablering af havmølleparker i Danmark, og senest har Jyllands Posten haft fokus på mulig opstilling ved Holmsland Klit, ligesom Sæby bliver nævnt i avisen den 21.7.15.

Tillige er der fokus på, at når der tales om grøn energi, så kan debatten antage næsten religiøse dimensioner. Saglige argumenter viger for stålfast tro på, hvad der er af det gode. At det kniber med rentabiliteten, og dansk vindmølleproduktion og opstilling af møllerne ville have set anderledes ud uden statsstøtte og kunstig opskruede afregningspriser. Læg dertil, at vi ikke har løst problemstilling med at bruge produktion fra møllerne om natten, så den del af produktionen næsten foræres væk til vore naboer i Norge og Tyskland.

Alt dette er efterhånden velkendt, men det der slår mig i hjertet er en udtalelse fra Akademirådets landskabsudvalg ”Havet og udsigten til horisonten tilhører os alle. Den udgør en umistelig kvalitet, som repræsenterer vores eneste uforandrede urtidsarv. Havets horisont bør derfor ikke privatiseres gennem særlige interesser” siger Akademirådets formand Johnny Svendborg.

Med så få ord beskriver han den følelse, som jeg har gået med siden jeg valgte at flytte til Frederikshavn Kommune og købe hus tæt ved kysten i Sæby, nemlig den fantastiske oplevelse, det er hver dag er at kigge ud på horisonten og det uendelige, og stå med samme oplevelse som generationer før mig.

Det er politikerne parat til at privatisere ved at tillade opstilling af op til 80 havmøller ud for Sæby.

Blot for at løse en problemstilling ved al den uro og debat, der altid er, når møller opstilles på land, så lad os få dem ud på havet. Men husk på, hvorfor det hedder havmøller. Det er fordi de skal opstilles ude på havet, og ikke ved kysten tæt på land.

Så sælg ikke horisonten, men få havmøllerne placeret ude på havet, hvor de ikke kan ses fra land med det blotte øje.

Jan Holmsgaard, Strandkanten 101, Sæby

 

4 kommentarer til “Frederikshavn Kommune parat til at sælge horisonten ved Sæby?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Frederikshavn Kommune parat til at sælge horisonten ved Sæby?”

 • Peter Jæger Christensen

  “Ak ja, den havudsigt. Måske er jeg miljøskadet og har tilbragt for meget tid på og ved havet!”
  ” At kommunen skulle sælge ud af udsigten osv. begyndte allerede i min barndom for mere end 60 år siden med opførelse af fabriksanlæg og nedrivning af bevaringsværdige huse på og omkring havnen. Man vægtede arbejdspladser og beskæftigelse højere og med rette, turisterne kom her alligevel. Dog er den mistede udsigt over havn og hav ikke genindvundet, og bliver det næppe i al den tid, der stadig sker højt kystnært byggeri.”

  “Der er ingen af de argumenter imod opførelsen af Havmøllerne der for mig er vigtigere end etableringen af vedvarende grøn energi, forøgelse af fiskebestanden og sidst men ikke mindst, beskæftigelse.”

  Peter Jæger Christensen

 • Flemming Sten

  Hvis vindmøllerne skal placeres udenfor synsvidde, skal en mølle med en tårnhøjde på 140 meter placeres 24,6sm = 45,5 km til søs for at komme ned i kimingshøjden. Samme mølle vil så stadig vise den øverste del af vingerne der når op i 220 meters højde. Der vil således ikke være ret meget plads tilbage i Kattegat, hvis møllerne ikke skal kunne ses fra land, desværre!
  Venligst
  Flemming Sten

 • Svend Kongsbak

  Havvindmøller så tæt på land som der er planer om ved Sæby, har kun et eneste formål, nemlig at genere så mange mennesker som overhovedet muligt, i dette til tilfælde bliver EL-produktionen blot noget sekundært. Her hvor jeg selv bor (ved Nibe), står der nogle 80 m. høje landvindmøller ca. 1800 m. borte og i denne måned hvor det har blæst konstant, kan man når man går udenfor kun høre vindens susen og så det evindelige og meget enerverende SWIIISSSH SWIIISSSH osv, fra vingernes roteren i vinden og det selv om møllerne står 7,5 gange minimumsafstand væk. Den lovgivning som findes vdr. mølleenergi udelukkende baseret på hvad vindmøllebranchen har dikteret politikerne, ja selv støjniveau skal ikke måles, men må kun “beregnes” og det af samme branche, så alle naborettigheder omkring de blæser bare bort i vinden og det er næsten umuligt at opnå erstatning for værditab på eventuel ejendom.
  Mvh. Svend Kongsbak.

 • Svend Kongsbak

  I dag d 27/7 er der Nordjyske et læserbrev vedr. vindmøller som er skrevet af fhv. overlæge Peter Prinds Christiansfeldt, en mand som har brugt næsten en hel menneskealder på at forske i lavfrekvent støjs skadelige virkninger på mennesker, men hvis forskningsresultater IKKE accepteres af vindmølleejernes brancheorganisation “Viden om vind”, som helst ser disse resultater underkendt.
  Et indlæg som uden al tvivl kan være interessant for både vindmølletilhængere og modstandere, samt ikke mindst for medlemmerne af Frederikshavn Byråd.
  PS: Peter Prinds samt fhv, dekan Henrik Møller AAU, som blev afskediget sidste år fordi han ikke ville gå på kompromis med sin forskning, har gennem flere år haft et tæt samarbejde.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune parat til at sælge horisonten ved Sæby?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER