Indvielse af mountainbikebane i Sæbygaard Skov

Indvielse af mountainbikebane i Sæbygaard Skov

19. juli 2015 - kl. 0:04 - af

MTB - EBanen åbnes fredag den 24. juli kl. 10.00 ved Skovlyst af skovens ejere repræsenteret ved borgmester Birgit Hansen, Frederikshavn Kommune, direktør i Nordjyske Bank a/s, Jens Chr. Kringelholt og Sæbygaard Skov a/s, Julius Arenfeldt. Herefter er alle velkommen til at tage en tur på den 4,5 km lange rundstrækning.

Kl. 12.00 går starten fra Havnen til TV2 på Tours MTB-løb og kl.15.30 holder DGI instruktion i køreteknik og træning for såvel nye som øvede mountainbikeryttere.

Bevidstheden om motionens gunstige virkning for helbredet hele livet er steget kraftigt i de seneste mange år. Generelt er udendørsaktiviteter blevet populære og specielt mountainbike sporten stikker af. Aldrig er der blevet solgt så mange MTB- cykler som de seneste år.

I Sæby Motions Cykel Club har de også mærket interessen for at komme til at træne og konkurrere ude i terrænet, og i Sæby er man begunstiget af natur i alle afskygninger lige uden for gadedøren.

En af kommunens kronjuveler er den bynære Sæbygaard Skov, som dagligt benyttes af rigtig mange forskellige brugergrupper. I cykelklubben ser de det som en stor lettelse nu, at kunne køre på stort set ”egne” spor, og de tror også, det er en hjælp for løbere, hundeluftere og andre, der blot går en stille og rolig tur, at de ikke bliver overrasket af cyklister i skoven.

Da klubben for et par år siden rettede henvendelse til kommunen, Nordjyske Bank og fam. Arenfeldt om de ville udlåne nogle af deres arealer til MTB spor, var de noget spændte på, hvordan deres henvendelse ville blive modtaget. Det var derfor dejligt, at de kom ind i en god positiv dialog om, hvor en eventuel bane kunne anlægges. Da en del af de berørte arealer er fredede, skulle de have Fredningsnævnets og Naturstyrelsen tilladelse også. Efter et par møder endte det lykkeligvis ud med, at klubben fik de nødvendige dispensationer for anlæggelse af banen.

Klubben har fået bevilget kr. 30.000,- fra kommunens anlægspulje til indkøb af materialer til brug for anlæggelse af banen, og medlemmer af klubben og andre frivillige har i foråret arbejdet flittigt på at få lavet et udfordrende og samtidig sikkert spor på 4,5 km i den sydøstlige del af skoven.

Så det er ikke uden stolthed, at Sæby Motions Cykel Club nu kan præsentere Danmarks smukkeste MTB-spor. Takket været positive private lodsejere og smidig sagsbehandling samt en økonomisk håndsrækning fra kommunen, har klubben medlemmer og andre interesserede fået en fantastik mulighed for at dyrke deres sport på et permanent anlagt spor.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indvielse af mountainbikebane i Sæbygaard Skov' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER