13 helt nye tog til Nordjylland<br>…

13 helt nye tog til Nordjylland

2. juli 2015 - kl. 11:38 - af

IMG_2185Nordjyske Jernbaner har netop indgået aftale med Alstom Transport om køb af 13 nye Coradia Lint 41 tog.

Togene skal indsættes i 2017, når Nordjyske Jernbaner overtager den regionale togbetjening fra DSB.

Sammen med Nordjyske Jernbaners 8 tog fra 2004 vil de 13 nye tog komme til at betjene strækningen fra Skørping til Hirtshals og Skagen inkl. en udbygget Aalborg Nærbane, med afgange hver halve time mellem Skørping og Hjørring.

Direktør i Nordjyske Jernbaner, Peter Hvilshøj udtaler: ’Alstom Lint togene er et kendt og gennemprøvet tysk kvalitetsprodukt. Stabil drift og rettidighed er vigtig for Nordjyske Jernbaner, og det er Lint togene kendt for at kunne levere.’

Lint togene er miljøvenlige, med lavt energiforbrug, og er godkendt til at køre 140 km/h. Togsættene har 120 siddepladser og ca. 125 ståpladser. I myldretiden kan togene kobles sammen, så der bliver dobbelt så mange pladser.

Af hensyn til primært ældre og handicappede er togene med niveaufri indstigning. Togene er indrettede med åbne områder for kørestole, cykler og klapvogne.

Af hensyn til passagerernes komfort og sikkerhed har Nordjyske Jernbaner bestilt togene udstyret med aircondition, informationssystemer og videoovervågning.

Så de nordjyske passagerer har noget at glæde sig til, når togene i 2017, kommer til at erstatte det DSB’s nuværende materiel.

Indkøbet af de 13 tog har været i EU udbud, og den samlede pris løber op i 350 mio. kr. Togene leveres i løbet af foråret 2017, så de kan være klar og gennemtestede til indsættelse efter sommerferien i 2017.

Peter Hvilshøj udtaler: ’I 2017 udvider vi Nordjyske Jernbaners produktion fra 900.000 togkm om året til 3.100.000 togkm, ansatte fra 50 til 100 og antallet af tog fra 8 til 21. Det er en stor vækst for vores virksomhed, men omvæltningen bliver nok endnu større for vores kunder. Med det nye sammenhængende regionaltognet, og de mange flere afgange, bliver der virkelig mulighed for at anvende toget i dagligdagen.’

Faktaboks:
I 2017 overtager Region Nordjylland bestilleransvaret for den regionale togtrafik nord for Skørping.

Nordjyske Jernbaner vil komme til at udføre kørslen på kontrakt for Nordjyllands Trafikselskab.

Staten bidrager med 65 mio. kr. pr. år til kørslen.

Regionaltogene kommer til at køre direkte fra Skørping til Hirtshals eller Skagen.

Mellem Skørping og Frederikshavn udvides kørslen med ca. 1 mio. togkm.

Mellem Skørping og Hjørring bliver der en ny Aalborg Nærbane med fast halvtimesdrift.

På øvrige strækninger vil der være halvtimesdrift i myldretiden.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '13 helt nye tog til Nordjylland
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER