Region Nordjylland indfører fri besøgstid

Region Nordjylland indfører fri besøgstid

30. juni 2015 - kl. 8:01 - af

Sygehus_600x250Patienter i Region Nordjylland kan nu selv bestemme, hvornår de ønsker at have besøg af deres pårørende på regionens sygehuse og i Psykiatrien. Den frie besøgstid træder i kraft 1. juli.

På patientens præmisser
Hensynet til den enkelte patient, er i fokus, når regionens politikere beslutter at afskaffe de faste besøgstider for pårørende på sygehuset. I stedet har regionen nu indført fri besøgstid. Det er netop besluttet af Regionsrådet.

– Vi ønsker at indrette behandlingen på patientens præmisser, og her er det en vigtig faktor, at patienten kan have sine nærmeste hos sig, når der er brug for det. Det har stor værdi for patienten fx at have en pårørende med til en lægesamtale. Derfor har vi ønsket, at patienten skal have frihed til at bestemme, hvornår vedkommende ønsker gæster, siger Asta Skaksen (V), der er formand for Udvalget for Kvalitet og Patientsikkerhed.

Den frie besøgstid indføres netop for at sikre, at patienterne har mulighed for, at deres pårørende kan være til stede, når de har behov for det. Åbne besøgstider i dagtimerne giver de pårørende bedre muligheder for at være med, når de ikke begrænses af fastlåste besøgstider.

– Det er vigtigt, at vi giver de pårørende mulighed for at blive inddraget og deltage på de tidspunkter, hvor der ofte træffes vigtige beslutninger om patientens behandling og videre forløb. Dog kan der være særlige hensyn, som kan betyde, at besøgstiden begrænses på enkelte afdelinger – af hensyn til patienten. Det kan være, fordi der er flersengsstuer, eller der er hensynet til for tidligt fødte børn og deres familier, siger Asta Skaksen.

Yderligere informationer
Definition af fri besøgstid

Der er som udgangspunkt fri besøgstid hele døgnet.

Der skal tages hensyn til, at der i de fleste afsnit er flersengsstuer.

Det er altid i orden at bede besøgende forlade stuen i forbindelse med for eksempel udførelse af plejeopgaver eller andre hensyn.

Eventuelle begrænsninger i besøgstiden fastsættes efter aftale med sygehusledelsen.

Skiltet ”Fri besøgstid” informerer om den nye tilgang på sygehusenes afdelinger.

Fri besøgstids skilt

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Region Nordjylland indfører fri besøgstid ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER