Heksen brændte lystigt i Voerså…

Heksen brændte lystigt i Voerså…

24. juni 2015 - kl. 8:56 - af

IMG_8470_600x250– Pas på åen. Hold af den og pas godt på den.

Disse ord kom fra årets båltaler i Voerså, lokalhistorikeren Runa Christensen, Flauenskjold. Ordene var afsluttende for hendes båltale, og de var ment som et godt råd.

Båltaleren havde valgt en historisk kort gennemgang om ulykker langs Voer å lige fra broer, oversvømmelser og menneskelige ulykker. Herunder kom Runa Christensen også ind på en del Danmarkshistorie med blandt andet Rugtved, Voergård, Børglum Kloster, kong Valdemar, der blev valgt til konge Skt. Hans dag for 675 år siden, Niels Ebbesen, Den kullede greve og dronning Margrethe den første, der indså problemerne, med de mange borge og fik en ny lov indført, så det blev forbudt adelen at bygge borge. Nogle af borgene blev revet ned – blandt andet Rugtved, der blev givet til bispen i Børglum Kloster, og hvor kun voldene er tilbage, af den oprindelige borg.

Aftenen startede allerede 18.00. Her kunne der købes store ristede pølser med tilbehør, på den gamle krogrund ved åen sammen med øl, vand, kaffe og kage. På modsatte side af åen var Åcaféen, og det store telt fyldt op til sidste plads med spisende gæster, der nød helstegt pattegris med alt tilbehør.

Anderace med præmier
Det populære anderace startede i teltet, hvor man kunne lægge kr. 20 – for en gummiand med nummer, der så blev puttet i et stort kar og hældt i åen sammen med andre købte ænder med numre på. Alle ænderne blev herefter samlet op igen, når de nåede ned til broen med strømmen. Præmierne var 3 – 2 og et hundrede kroner, og nr. 1 blev Cille Mechlenburg, Sæby. 2. pladsen tog Hanne Laubek, Aalborg, sig af, og 3. pladsen gik til Frants Kristensen, Sæby.

I løbet af aftenen var der gratis sejlture i motorbåd med fører til børn og forældre, der havde lyst til en lille sejltur på åen.

I det flotte Skt. Hans vejr, brændte heksen lystigt lige fra starten, og den endte, som den skulle – nemlig på Bloksbjerg.

Arrangørerne af aftenen var Voerså bys foreninger i samarbejde med Åcaféen og Bådudlejningen. Arrangørerne havde den glæde, at omkring tusind personer i alle aldre og begge køn havde en herlig aften ved åen i Voerså.

Tekst og fotos. Cille Strøm

IMG_8489 - Kopi IMG_8484 - Kopi IMG_8492 IMG_8474 IMG_8479 - Kopi IMG_8471

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Heksen brændte lystigt i Voerså...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER