Nyt værtspar på Smedegården i Lyngså

Nyt værtspar på Smedegården i Lyngså

22. juni 2015 - kl. 0:09 - af

Chang Thai LyngsaaNyt navn: Chang Thai som betyder thailandsk elefant.

Der bliver ikke bare én men to kokke i køkkenet på restaurant Chang Thai, Østkystvejen 151 i Lyngså, og maden de byder på er både asiatisk og pæredansk.

Dyern Petersen kommer fra Thailand, hvor hun også har arbejdet indenfor for restaurationsbranchen, og ægtefællen Christian Holm Petersen er uddannet skibskok af den gode gammeldags slags. Parret har en stor fælles passion – de elsker at lave mad. – Når vi går i køkkenet derhjemme, så er det for at slappe af, fortæller Christian, vi nyder at gå og pusle om maden, smage lidt på den, og snakke om, hvordan vi skal tilberede og krydre den.

Parret har i flere år leveret mad ud af huset hjemme fra deres private køkken i Søholt, og har i et stykke tid været på udkig efter et egnet sted, hvor de kunne få lidt mere plads til at udvide konceptet. Da muligheden for at leje Smedegaarden i Lyngså dukkede op, var de hurtige til at slå til. De har givet restauranten navnet Chang Thai, som betyder thailandsk elefant.

Mod bestilling
På Chang Thai er konceptet selskaber eller mad ud af huset mod bestilling. – Vi har valgt ikke at have et menukort, forklarer Christian, måske lidt utraditionelt, men vi vil gerne give vore gæster mulighed for at vælge en menu helt efter eget hoved, og naturligvis meget gerne i samråd med os. Det betyder også rent prismæssigt, at gæsterne har mulighed for at vælge til og fra, alt efter hvad deres budget er lagt an på.

– Vi har heller ikke noget imod, at gæsterne medbringer ex. deres egne øl, mod at de betaler et propgebyr, fortæller Christian. Lokalerne på Chang Thai kan rumme selskaber på 60-70 personer.

Alt fra bunden
Gæsterne kan vælge thailandsk mad, eller de kan vælge dansk mad – rigtig Mormormad, som den moderne betegnelse er. Alt maden er lavet helt fra bunden, brødet er hjemmebagt selv krydderier, der bruges i maden, har parret haft en finger med i. En af deres specialiteter bliver Dyerns flotte frugt- og salatanretninger med kunstfærdige udskæringer sammensat i et farveorgie af flere forskellige slags frugter eller grønsager.

Tema og undervisning
Det er ikke muligt at gå ind lige fra gade og bestille en menu, men parret har andre spændende planer på tegnebrættet. – Vi vil sandsynligvis holder nogle teamaftener her hen over sommeren, fortæller de, det kunne f.eks. være med ost og vin, noget om økologisk mad eller noget helt andet, vi er åbne for gode forslag og ideer.

De to madglade kokke er heller ikke blege for at lære tips og gode ideer videre til andre. – Hen over vinteren kunne vi godt tænke os at tilrettelægge nogle undervisningsforløb med ca. 10 deltagere, lyder det. Vi mødes ex. en lørdag og laver mad sammen, som vi slutter af med at spise, forklarer Christian. Emnerne kunne være ganske almindelig frikadeller, som kan serveres på mange forskellige måder. Vi kan også tilbyde kursus i frugtskæring med tre thailandske undervisere, fortsætter Christian, der også tænker fremstilling af grill-pølser eller rullepølser ind i sin undervisningsplan.

Planerne håber Dyern og Christian, de kan realiseres i løbet af de kommende måneder, og ellers er de klar til at tage imod bestillinger, enten det er selskaber på Chang Thai eller bestillinger på mad ud af huset.

ÅB

Chang Thai salat copy Chang Thai frugt copy

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyt værtspar på Smedegården i Lyngså' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER