Region Nordjylland vil tilpasse NT-rute 78…

Region Nordjylland vil tilpasse NT-rute 78…

18. juni 2015 - kl. 12:56 - af

Groen_Bus_600x250Når Regionens Udvalg for Infrastruktur, klima, kultur og miljø afholder dets næste møde 24. juni om formiddagen, skal udvalget bl.a. tage stilling til en tilpasning af NT-rute 78 mellem Sæby og Hjørring.

Af sagsfremstillingen fremgår det, at flere kommuner i de seneste år har valgt at ansætte NT som konsulent til at udarbejde kollektive trafikplaner for den enkelte kommune.

I Hjørring Kommune har man valgt at nedlægge bybussystemet og i stedet flytter betjeningen over på de ”grå” busser, som kører til og fra Hjørring. For at opnå en tilfredsstillende ”bybusbetjening” med regionalruterne, omlægges disses ruteføring i Hjørring, og ruterne kobles sammen to og to, så ruterne kører gennem byen i et Metrobus-agtigt system.

Rute 78 Hjørring–Sæby, der er regionalt finansieret, kobles sammen med rute 224 Hjørring-Astrup-Sindal-Bindslev-Tversted, og frekvensen hæves.

Herved opnås samme niveau som på den tidligere bybusdrift, og man skaber samme frekvens på de to ruter, der kobles sammen. Et yderligere væsentligt argument er, at NT har beregnet, at der eksisterer et uudnyttet pendlerpotientiale langs ruten.

Rute 78’s linjeføring omlægges til bl.a. at betjene Hjørring Sygehus og det nye sundhedshus. Argumentet bag ruteomlægningen er potentialet i sygehuset, men også at lukke et hul efter den nedlagte bybusdrift.

Udvidelsen af driften på ruten giver Regionen en nettomeromkostning på ca. 220.000 kr. årligt. Regionen skal tage stilling til dette. Det er i denne forbindelse administrationens vurdering, at udvidelsen samlet set medfører forbedret betjening af kunderne, herunder betjening af sygehuset, hvilket kan tale for at finansiere udvidelsen.

Regionens administration indstiller, at udvalget indstiller til Forretningsudvalget og videre til Regionsrådet, at betale for udvidelsen på rute 78 i året 2015 gennem en tilsvarende mindreomkostning til udbetaling af bonus. Der søges indarbejdet betaling for udvidelsen på rute 78 i året 2016 og frem i NT’s budgetforslag.

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Region Nordjylland vil tilpasse NT-rute 78...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER