FV2015: Valgforberedelser godt i gang

FV2015: Valgforberedelser godt i gang

14. juni 2015 - kl. 11:52 - af

valgkort 600x250Det betyder, der skal bookes lokaler rundt i kommunen som valgsteder – 22 steder fordelt rundt i kommunen. Der skal bemandes med valgtilforordnede, valgstyrere og valgstyrerformænd. 299 mennesker er udpeget. De er udpeget af byrådet, og udpeget af partiernes medlemmer (alle partier der er opstillings godkendt har pladser).

Til dette valg er der 46.794 stemmeberettigede. Til orientering var stemmeprocenten ved sidste Folketingsvalg i Frederikshavn Kredsen 85,55 %.

Fintællingen foregår i Arena Nord den 19. juni 2015. Fintællingen går i gang kl. 8.45, og det forventes, at valgbogen er færdig til underskrift kl. ca. 11.30. 92 administrative ansatte fintæller.

Valgbestyrelsen skal underskrive den endelige opgørelse for kredsen (valgbogen), inden denne sendes til Økonomi – og Indenrigsministeriet.

Mange mennesker arbejder altså med afvikling af valget. Valgbestyrelse, valgstyrere og tilforordnede vælgere:

Valgbestyrelse
Hver kommune har sin egen valgbestyrelse. Valgbestyrelsen har til opgave at sørge for stemmesedler, opslag, endelig optælling af stemmer m.m. Det er Byrådet, der vælger valgbestyrelsen. I Frederikshavn Kommune er det formand Birgit Hansen (borgmester er født formand), Lars Møller, Bjarne Kvist og Kristina L. Frandsen. Valgbestyrelsen fører en valgbog, hvori alle væsentlige oplysninger om valget og resultatet heraf indføres.

Valgstyrere
Byrådet vælger et antal valgstyrere. Valgstyrerne har til opgave at kontrollere, at afstemningen går rigtigt for sig. Valgstyrerne fører en afstemningsbog, hvor alle væsentlige oplysninger om afstemningen i afstemningsområdet indføres, samt resultatet heraf.

Tilforordnede vælgere
Byrådet vælger et antal tilforordnede vælgere, som skal løse en række opgaver i forbindelse med valget.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'FV2015: Valgforberedelser godt i gang' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER