Kun få i regeringen kendte til sandheden om skifergas

Kun få i regeringen kendte til sandheden om skifergas

9. juni 2015 - kl. 10:17 - af

Boretarn DybvadDet ser ud til, det kun var ledende partimedlemmer i Venstre og Socialdemokraterne, der kendte til planerne om at lave prøveboringer efter skifergas i Dybvad.

Mange medlemmer af Folketingets Energiudvalg opdagede aldrig, at Staten i 2010 havde tilladt prøveboringer efter skifergas i Nordjylland, men både tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (Venstre) og den nuværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (Soc.dem.) kendte sandheden, skriver TV2 Nord.

”Det vidste alle, man kunne læse om det i aviserne, så at komme bagefter og sige, det vidste vi ikke noget om, det forstår jeg faktisk ikke”, siger Lars Løkke Rasmussen til TV2 Nord.

Men ikke engang i partiledernes egne rækker var planerne kendt. TV2 Nord har mandag talt med flere tidligere medlemmer af Folketingets Energiudvalg – både fra Venstre og Socialdemokraterne, og de er overraskede over chefernes viden.

TV2 Nord kunne mandag afsløre, at der var en grund til at Folketingets Energiudvalg ikke anede, at der var tale om skifergas boringer i Vendsyssel. Energistyrelsen nævnte det nemlig ikke med et ord, da aftalen blev indgået i 2010 – angiveligt fordi de udenlandske energiselskaber ikke ville have det frem.

”Der er stor fortrolighed omkring, hvad selskaberne vil, og hvilket efterforskningsmål de går efter, og af den grund og med al respekt, fordi det ikke betyder noget for den principielle stillingtagen til traditionel efterforskning af olie og gas, så er det ikke noget Energistyrelsen har offentliggjort tidligere, og det har heller ikke fremgået af de redegørelser, som I får forelagt, hvad det er for et efterforskningsmål selskaberne er gået efter”, fortalte Energistyrelsen til Folketingets Energiudvalg på et møde i 2012.

Formanden for Folketingets Energiudvalg, Steen Gade (SF) forlanger nu, at få svar på hvorfor Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt havde viden om skifergassen, som Folketinget aldrig fik.

”En regering har pligt til at give Folketinget alle oplysninger i en sag, det er en af folkestyrets grundpiller. Hvis de to partiledere har vidst noget, som vi andre burde have fået oplyst, er det en politisk skandale”, siger Steen Gade.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kun få i regeringen kendte til sandheden om skifergas' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER