Virksomhederne i Sæby har det godt

Virksomhederne i Sæby har det godt

8. juni 2015 - kl. 16:20 - af

SONY DSCDe mindre og mellemstore virksomheder i Danmark har det godt, viser en omfattende analyse, foretaget af rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO. Den positive konklusion er, at det i 2014 er lykkedes for de mindre og mellemstore virksomheder at få bundlinjen til at vokse.

Analysen viser, at især de jyske virksomheder har klaret sig godt, og at overskuddene i Danmark generelt er steget markant sammenlignet med 2013. Fremgangen i overskuddene kom endda på trods af en lille tilbagegang i omsætningen. Den markant bedre bundlinje er dermed udtryk for, at virksomhederne lykkedes med at gøre driften mere rentabel i 2014.

”Udviklingen er positiv. Vækst på bundlinjen er præcis, hvad virksomhederne har efterspurgt. Den er nemlig forudsætningen for yderligere vækst, for yderligere investeringer, for yderligere ansættelser og ikke mindst for øget kreditværdighed. Den udvikling, som har kunnet ses i landets store virksomheder i de senere år, ser dermed endelig ud til også at brede sig til de mindre og mellemstore virksomheder,” siger Michael Bæk Pedersen, Statsautoriseret Revisor hos BDO i Sæby.

Optimismen spirer i Sæby
Der er fremgang over det meste af landet. Den positive udvikling er især markant i det sydlige Jylland, i Region Nordjylland og i Region Midtjylland, men også i Region Hovedstaden, hvor det faktisk er lykkedes virksomhederne at skabe højere overskud trods tilbagegang i omsætningen. De eneste steder med nedgang i overskuddene er på Fyn og i Region Sjælland.

”Samlet steg virksomhedernes overskud i 2014 med hele 13 procent sammenlignet med 2013. Efter 4 år med stigende omsætning, men næsten uændret bundlinjen, er det altså endelig lykkedes virksomhederne at få et stigende økonomisk udbytte af anstrengelserne,” siger Michael Bæk Pedersen.

”Også i Sæby oplever vi, at optimismen spirer. Vi kan se at de lokale virksomheder er lykkes med at få trimmet organisationen, og det tyder derfor på, at også de nu har fundamentet på plads til at jagte øget vækst og omsætning,” slutter han.

De små virksomheder er afgørende for dansk økonomi
SMV’ernes vækst og udvikling er i høj grad afgørende for dansk økonomis fremtidige udvikling, og SMV Barometret viser, at de har fået trimmet deres virksomheder. Den nylige konklusion fra de økonomiske vismænd understøtter tendensen i SMV Barometret; Virksomhederne oplever endnu ikke noget decideret opsving, men de er klar til at vende krisen ryggen og sætte kurs mod vækst. SMV Barometret er baseret på en gennemgang af ca. 20.000 årsregnskaber samt en omfattende spørgeskemaundersøgelse, og udarbejdes hvert år af rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO.

Se udviklingen regionalt på www.bdo.dk/barometret

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Virksomhederne i Sæby har det godt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER