Mens Health Week 2015 på Paradisjordene i Sæby

Mens Health Week 2015 på Paradisjordene i Sæby

2. juni 2015 - kl. 11:10 - af

Saeby Havn_600x250Uge 24 er udnævnt til at være Mens Health Week i Danmark. Det er en uge, hvor en række aktører sætter fokus på mænds helbred, og laver aktiviteter som skal være med til at fremme, at mænd lærer at passe bedre på sig selv.

Hvert års kampagne har sit tema, og i 2015 har man valgt at koncentrere sig om yngre mænds helbred. Rigtig mange yngre mænd gør noget for helbredet, spiser og drikker fornuftigt og dyrker motion, men der er en gruppe, som ikke har så let ved at komme i gang, det er især dem, der er fokus på. Det skal være sjovt at passe på sig selv, det duer ikke med løftede pegefingre og trusler om bål og brand – læs sygdom og død, for det ved de godt. Det er vigtigt at komme i gang, og være sammen med andre mennesker, som man fungerer godt sammen med, eller som man kan komme til at fungere sammen med.

I Sæby er en række aktører derfor gået sammen om at indbyde især yngre mænd, til at være med. Det sker mandag d. 8. juni på Paradisjordene ved Sæby Havn. Her vil atletikklubben SIK 80, Sæby Roklub, Sæby Gymnastikforeningen laver Sundhed- og formtest og foreslår træning ud fra resultatet af testen. SIK 80 har kridtet deres 2 km. løbesti op. Roklubben stiller med en båd, og er vejret til det, kan man få en prøvetur på dagen, ellers kan man aftale et tidspunkt for en prøvetur ud på Kattegats blå bølger. Cykelklubben vil fortælle om de aktiviteter de har, med fælles cykelture på landevej og i skoven, og der vil være mulighed for at prøve en mountainbike. Gymnastikforeningen giver sit bud på at holde kroppen i form. Alle 4 klubber er kendetegnet ved at det er motion man bedst laver i fælleskab – og fællesskab forpligter, og dermed bliver det lettere at huske at komme af sted.

Ud over disse 4 motions og idrætsklubber, vil Hjerteforeningen, Sundhedscenter Sæby og Sæby Apotek være til stede, med information om blodtryk, kostråd, rygestop og beskyttelse mod solforbrændinger. Klostergydens fisk er frisk med et godt tilbud på en gang sund, lækker og let aftensmad, lige til at tage med hjem, efter besøget.

”Vi glæder os rigtig meget til at hilse på en masse mænd” udtaler en af initiativtagerne apoteker Preben Jeppesen, ”vi håber at der vil komme en god flok, og som vi skriver – ’Unge mand kom frit frem fra hulen – og tag bare far med’, og kommer konen, kæresten eller mor med, ja så er hun også velkommen, det er mest for mænd, men ikke forbudt for kvinder” slutter Preben Jeppesen.

Arrangementet er mandag d. 8. juni kl 15.30 – 18.30 på Paradisjordene ved Sæby Havn.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mens Health Week 2015 på Paradisjordene i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER