Borgmester Birgit Hansen føler sig ladt i stikken

Borgmester Birgit Hansen føler sig ladt i stikken

24. april 2015 - kl. 15:10 - af

birgit_hansen_600x250Energiminister Rasmus Helveg Petersen vil forbyde flere boringer efter skifergas – men ikke stoppe dem i Dybvad i Frederikshavn Kommune.

”Jeg undrer mig over energiminister Rasmus Helveg Petersens udtalelser i pressen om ikke at tillade flere boringer efter skifergas i Danmark. Det er ikke første gang, ministeren lader os nordpå i stikken”, siger borgmester Birgit Hansen til TV2/Nord.

Man kan høre borgmesterens udtalelse i torsdagens regionale nyheder på TV2/nord her:
Hvis prøveboringen i Dybvad viser, at der er gas i undergrunden, så har Total eneret på at indvinde gas i Vendsyssel.

Det kan blive meget svært at forhindre Total i at udnytte eventuel gas i Vendsyssel, hvis prøveboringen i Dybvad viser lovende forekomster. Ifølge det franske energiselskab har firmaet for længst sikret sig rettighederne, som en sikkerhed for massive millioninvesteringer.

Henrik Nicolaisen, der er projektkoordinator i Total siger:

”Der er jo ingen der har interesse i at lave en efterforskning, hvor vi finder gas, som vi så efterfølgende ikke har mulighed for at udvinde. Det er klart, at de forhold allerede er afklaret med Staten”.

Også dette indslag fra torsdagens regionale nyheder, kan høres her:
Som nordjyde sidder man tilbage med en sær smag i munden. Hvordan kan en så vidtrækkende aftale laves uden nogen aner, hvad der står i den? Hvem har ansvaret? Hvem går det ud over? Hvad er konsekvenserne?

Saebyavis.dk følger sagen.
 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Borgmester Birgit Hansen føler sig ladt i stikken' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER