Se om du har betalt for meget ejendomsværdiskat

Se om du har betalt for meget ejendomsværdiskat

23. april 2015 - kl. 9:20 - af

250x600 Finans6Mange boligejere har betalt for meget i ejendomsværdiskat, og kan få pengene retur. Se om du er en af dem

Rigtig mange boligejere har prøvet det. At have købt en ny bolig uden at have fået solgt den gamle først. En rigtig stor del af disse dobbelte boligejere har penge til gode i skat. Nemlig alle dem som ikke har krævet, at få refunderet ejendomsværdiskatten af den bolig som de ikke har benyttet i perioden med det dobbelte ejerskab.

Og det er formentlig rigtig mange boligejere som det drejer sig om, for Skat gør bestemt intet for at oplyse de berørte boligejere om muligheden for at få refunderet ejendomsværdiskatten. Der er således larmende tavshed om muligheden herfor på Skats hjemmeside, ingen standardformular man kan udfylde, og selvangivelsen løfter heller ikke sløret for muligheden for fritagelsen.  Og det til trods for, at det kan være særdeles store beløb der er tale om. Har man ejet, men ikke beboet en ejendom med en skattepligtig ejendomsværdi på fire millioner kroner i to år, drejer det sig om et beløb på knap 120.000 kr.

Men selvom man er blevet offer for Skat hemmelighedskræmmeri, og har betalt for meget i Skat, er det ikke for sent at gøre noget ved endnu. I alle tilfælde ikke hvis det er indenfor de seneste fire år, at man har haft en ejerbolig man ikke har benyttet. Frem til 1.maj 2015 kan man rette i årsopgørelserne for de sidste fire år. Fristen for genoptagelse af årsopgørelsen for 2011 udløber altså 1.maj 2015. Ønsker man genoptagelse må man enten sende et brev, eller bruge kontaktformularen på hjemmesiden.

Ønsker man at korrigere dette års selvangivelse, skal man gøre det via den særlige selvangivelsesblanket 04.052 på SKATs hjemmeside, hvor der anføres det antal af dage, boligen ikke har været til rådighed.

Reglerne gælder ikke kun hvis man har købt ny ejerbolig, men gælder også, hvis man eksempelvis er flyttet til en lejebolig og/eller fremlejer ejerboligen.

Af Claus Forray, finansbureauet.dk

Læs flere nyheder fra FinansBureauet her

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Se om du har betalt for meget ejendomsværdiskat' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger