HG-elever på studieophold i Brighton

HG-elever på studieophold i Brighton

18. april 2015 - kl. 15:21 - af

HG i Brighton 2015Frederikshavn Handelsskole har et samarbejde med City College Brighton and Hove om et Leonardo da Vinci projekt, der er finansielt støttet af EU. Skolerne har haft dette samarbejde i fem år nu, hvilket betyder, at omkring 60 elever har haft fornøjelse af projektet og muligheden for et 3 ugers ophold.
Flere elever har fået deres elevplads netop pga. opholdet i Brighton.

Formålet med projektet er bl.a. at åbne elevernes øjne, for de muligheder de har for at få elevplads og arbejde i udlandet, eller måske bare et andet sted i landet end i hjembyen.

I marts vendte 15 HG-elever hjem fra et tre-ugers skoleophold i den engelske by Brighton. Årets hold har boet hos private værtsfamilier og gået i skole på International City College. Her blev de blandt andet undervist i historie, samfundsfag og ”customer service” og så selvfølgelig engelsk, som er et af hovedformålene med opholdet.

”Vi havde en dagligdag hos vores engelske værtsfamilier, og dermed fik vi trænet vores engelsk hver eneste dag. Der gik ikke lang tid, før vi vænnede os til det og talte engelsk med hinanden. Vi deltog i de daglige ting i hjemmet – vi skulle blandt andet handle ind. På skolen foregik alt på engelsk, og vi fik stor ros for vores engelskkundskaber,” siger Patrick Kulk fra HG2C, som er en af eleverne, der har været af sted.

Gode sprogkundskaber giver eleverne en erhvervsmæssig fordel, idet mange virksomheder opererer internationalt og derfor lægger vægt på solide sprogfærdigheder. Og det er lige netop det, opholdet i Brighton er med til at give eleverne.

”Vi kom omkring mange spændende ting i undervisningen i løbet af de tre uger. Flere af tingene, fx SWOT-analyse kunne vi genkende fra undervisningen her på Handelsskolen. Vi lavede også sammenligninger af dansk og britisk kultur, samtidig med at vi arbejdede på vores projekt, som gik ud på at udvælge et dansk produkt, som vi skulle indføre på det britiske marked,” siger Sofie Gadensgaard fra HG2A.

Britisk kultur med plads til forskelligheder
Samtidig giver turen eleverne indsigt i den britiske kultur.

”Det var rigtig spændende at opleve den engelske kultur i Brighton. Her var folk meget forskellige i forhold til, hvad vi er vant til her hjemme. Velklædte businessfolk og flippede punkere levede side om side, og det var helt normalt at være punker med blå hanekam og piercinger – uanset om man var ung eller gammel,” fortæller Malene Frølich, som går i HG2B.

Kulturen i Brighton er fri og rummelig, og der er ifølge eleverne meget mere liv og socialt samvær.

”Når folk får fri fra skole og arbejde samles de – både unge og ældre på byens caféer – og det er igen alle typer, man møder i gadebilledet. Jeg synes, det har givet os en større forståelse for forskelligheder, og vi kunne godt lære lidt af det sociale liv her hjemme,” supplerer Cecillie fra HG2A.

Ansvar og personlig udvikling
Det er også blevet til en lang række nye venskaber og personlige udfordringer for de 15 HG-elever.

”Det at lære nye mennesker at kende, at skulle bo i de nye omgivelser og gå på en fremmed skole har gjort os mere ansvarsfulde og måske også en lille smule mere modne. Vi er enige om, at vi alle har rykket os – både personligt og fagligt,” afslutter Malene Frølich fra HG2B, der sammen med klassekammeraterne igen er i gang med hverdagen på Frederikshavn Handelsskole

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'HG-elever på studieophold i Brighton' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER