Projekt ”Vi bevæger Østervrå”<br>…

Projekt ”Vi bevæger Østervrå”

11. april 2015 - kl. 13:26 - af

Oestervraa IF_600x250Østervrå Idræts- & Kulturcenter har i begyndelsen af februar fremsendt en ansøgning til Frederikshavn Kommune, som Kultur- og Fritidsudvalget har på dagsordenen for sit næste møde den 15. april.

Projektet hedder ”Vi bevæger Østervrå” og omhandler opførelse af sognehus, spejderlokaler, bibliotek og ungdomsklub i tilknytning til allerede etablerede kommunale opgaver i Østervrå Idræts- og Kulturcenter.

Center for Bibliotek og Borgerservice bemærker til ansøgningen, at det vil være attraktivt for biblioteket i Østervrå at flytte fra de nuværende lokaler i forbindelse med plejecentret i Østervrå til en ny placering i et samlet kultur- og idrætscenter. Ved en flytning forventes det, at biblioteket kan opnå positive synergieffekter som f.eks. forbedrede besøgstal, mulighed for udvidelse af aktiviteter i samarbejde med centrets øvrige beboere og brugere samt adgang til nye målgrupper.

Samtidig bemærker Center for Bibliotek og Borgerservice, at der imidlertid ved en flytning vil opstå en økonomisk udfordring på driftsudgiftssiden, idet biblioteket ikke har udgifter til husleje og forbrug på den nuværende adresse. Dertil vil komme en anlægsudgift til fx inventar og etablering af gates ved indgangene.

Østervrå Idræts- og Kulturcenter ansøger af hensyn til projektets muligheder for at søge fonde og eksterne partnere om økonomisk støtte om, at Kultur- og Fritidsudvalget tilkendegiver, at udvalget vil se positivt på at afsætte et årligt driftsbudget på 95.000 kr. eksklusiv moms til dækning af huslejeomkostninger til biblioteket.

Børne- og Kulturdirektøren indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget drøfter ansøgningen fra Østervrå Idræts- og Kulturcenter, så intet synes afgjort på forhånd.

 

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Projekt ”Vi bevæger Østervrå”
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER