Træer langs Brolæggervej fældet…

Træer langs Brolæggervej fældet…

10. april 2015 - kl. 8:39 - af

Brolaekkervej_600x250En betydelig del af rønnetræerne langs Brolæggervej i det sydlige Sæby er blevet fældet. Det har medført en række henvendelser til Sæby Avis fra folk, som ikke forstår, hvorfor træerne, der danner en smuk allé med grønne kroner og røde bær, har måttet lade livet.

Sæby Avis har forelagt spørgsmålet for Frederikshavn Kommunes afdeling for Park og Vej. Her forklarer teamleder, forstkandidat cand. silv. Jacob Johan Mohr Markmann, at fældningen hænger sammen med, at flere af træerne er blevet fjernet, fordi de ikke var i god vækst og mistrivedes, hvorved stammens diameter ikke udviklede sig, eller stammen havde barkskader. I andre tilfælde har det – selv efter beskæring af trækronerne – vist sig nødvendigt at fælde nogle træer, fordi de simpelthen ragede for langt ind over kørebanen, så store køretøjer som lastbiler og busser kørte imod dem.

Jacob Markmann understreger, at det ikke er hensigten at fjerne flere træer. I Park og Vej er man helt klar over, at træerne er/var med til at give vejen et allé-lignende udseende, og som det udtrykkes, er det ”ikke besluttet ikke at plante nyt til erstatning for de fældede træer”. En beslutning om eventuel genplantning sorterer under Park og Vej og er ikke en politisk beslutning.

Tekst af Per Rye

Brolaekkervej1 Brolaekkervej

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Træer langs Brolæggervej fældet...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger