Orienteres om virksomhedsvendt indsats

Orienteres om virksomhedsvendt indsats

9. april 2015 - kl. 14:38 - af

IMG_Frederikshavn_Raadhus_600x250_5036På dagsordenen for Arbejdsmarkedsudvalgets kommende møde den 13. april er bl.a. en orientering om statistik inden for den virksomhedsvendte indsats.

Det fremgår af sagsfremstillingen, at der samlet set de seneste 3 måneder har været en svag stigning i denne indsats, så den nu er på niveau med samme tid i fjor.

Det er primært virksomhedspraktik, som har gennemgået en stigning i 2015. Antallet af personer i virksomhedspraktik er i marts måned på ca. 500 personer, hvilket er en stigning på ca. 100 aktiviteter i forhold til januar 2015.

Antallet af personer, der er ansat som jobrotationsvikarer, ligger på et stabilt niveau over 200. I marts måned 2015 var der 237 personer ansat som rotationsvikarer, hvilket er på niveau med samme måned året før, hvor der var 221 personer ansat.

På trods af, at lovgrundlaget for jobrotation er blevet ændret med beskæftigelsesreformen, som trådte i kraft hen over årsskiftet, er det Center for Arbejdsmarkeds vurdering, at der fortsat vil være tilgang til ordningen. Ses der på den samlede aktivitetsfordeling er ca. 42 % af tilbuddene virksomhedsrettede, mens 46 % er vejledning og uddannelse, og de resterede ca. 12 % udgøres af jobrotation.

Det er forventningen, at andelen af virksomhedsrettede tilbud vil blive højere i de følgende måneder. Kommunaldirektøren indstiller, at Arbejdsmarkedsudvalget tager orienteringen til efterretning.

 

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Orienteres om virksomhedsvendt indsats' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER