Thorshøj Børnehus ønsker vuggestuepladser

Thorshøj Børnehus ønsker vuggestuepladser

6. april 2015 - kl. 12:16 - af

Thorshoej boernehus_600x250Administrationen i afdelingen for Børn og Kultur har modtaget en ansøgning om oprettelse af vuggestuepladser i Thorshøj Børnehus.

Ansøgningen er sat på dagsordenen med henblik på behandling, når Børne- og Ungdomsudvalget mødes den 9. april.

Thorshøj Børnehus har fungeret som aldersintegreret puljeinstitution siden 1992 og ønsker at forsætte som aldersintegreret institution for børn mellem 0-6 år. Institutionen har i øjeblikket 22 børnehavebørn. Huset fungerer desuden som en del af Torslev Skoles SFO med 20 elever tilknyttet børnehuset. Personalet består af 3 uddannede pædagoger, 1 pædagogmedhjælper samt en medarbejder ansat i fleksjob.

Thorshøj Børnehus er en idrætsinstitution, hvor der er fokus på idræt, leg og bevægelse. Man ønsker at kunne modtage 8-10 vuggestuebørn i de eksisterende lokaler. Vuggestuen vil få eget grupperum til daglige aktiviteter med tilstødende badeværelse, hvor der er puslefaciliteter. Der vil blive opført et træskur (krybberum) med plads til barnevogne, så det er muligt for børnene at sove ude uanset vejret. Ved vuggestuepladser indgår fuld forplejning til vuggestuebørn i kommunens serviceniveau.

Thorshøj Børnehus har for få år siden investeret i et nyt køkken, der lever op til indretningskravene for det, fødevareregionen betegner som smør-selv køkken. Køkkenet skal inden ibrugtagning godkendes og registreres af Fødevarestyrelsen til forplejning af vuggestuebørnene. Derudover skal de generelle lovmæssige krav til vuggestuer kunne imødekommes ved ændret drift. Thorshøj Børnehus har udarbejdet læreplaner for vuggestuebørnene.

Center for Dag- og Fritidstilbud vurderer, at ansøgningen kan imødekommes indenfor den nuværende aftale om drift af børnehuset.

Thorshøj Børnehus vil selv finansiere implementeringen af vuggestuen, herunder forventede udgifter til brandsikringsanlæg (79.000 kr.), krybberum med plads til minimum 10 barnevogne (25.000 kr.), diverse nyanskaffelser til vuggestuen, herunder barnevogne, barnevognsseler, høje stole m.m. (80.000 kr.). Tilbuddet vil derfor ikke have økonomiske konsekvenser for kommunen udover det driftstilskud, der følger barnet.

En del af det nuværende personale vil blive tilknyttet vuggestuen. Tilbuddet vil omfordele efterspørgslen efter dagpleje- og vuggestuepladser i lokalområdet – og dermed også personalet.

Indstillingen fra Børne- og Kulturdirektøren er, at Børne- og Ungdomsudvalget dels drøfter ansøgningen og dels tager stilling til, om Thorshøj Børnehus fremover skal modtage tilskud til vuggestuepladser efter bestemmelserne om puljeinstitution i Dagtilbudsloven.

Såfremt det godkendes, forventes det, at optaget af børn kan starte, når lokaler og faciliteter er godkendt til vuggestuedrift.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Thorshøj Børnehus ønsker vuggestuepladser' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger