Handicaprådet kommenterer Psykiatriplan…

Handicaprådet kommenterer Psykiatriplan…

5. april 2015 - kl. 10:03 - af

handicapraadet_600x250Region Nordjylland har sendt Psykiatriplan 2015 – 2020 i høring hos blandt andet de nordjyske kommuner. Psykiatriplanen beskriver, hvordan behandlingspsykiatrien skal udvikle sig de kommende år.

I henhold til Sundhedsloven er regionen i hver valgperiode forpligtet til at udarbejde en sundhedsplan for regionens samlede sundhedstilbud. Psykiatriplanen indgår som delplan i regionens samlede sundhedsplan.

Psykiatriplan 2015-2020 beskriver visioner for udviklingsarbejdet og de rammer, vilkår og udfordringer, der skal tages højde for i udviklingsarbejdet. Blandt de emner, som planen berører, er psykiatriens struktur / kapacitet og sammenhæng i patientforløb (herunder sammenhæng mellem psykiatri og somatik og mellem region og kommuner). Repræsentanter fra nordjyske kommuner har bidraget med input til planen via deltagelse i planens styregruppe og deltagelse i arbejdsgrupper.

Handicaprådet havde planen til drøftelse på sit seneste møde forleden. Her besluttede Handicaprådet at støtte op høringssvaret fra kommunen, dog med bemærkninger om, at rådet udtrykker bekymring for den manglende kapacitet på børnepsykiatriområdet, idet regionen ikke fastholder ydernumre på 2 børnepsykiatere.

Ligeledes udtrykker Handicaprådet bekymring over, om regionen overfører psykiatriske patienter til kommunalt regi, hvis regionen som forudsat forventer et fald på 1/3 af de psykiatriske behandlingstilbud.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Handicaprådet kommenterer Psykiatriplan...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger