Ansøgning om ændring af kommune-navn

Ansøgning om ændring af kommune-navn

1. april 2015 - kl. 8:33 - af

Foto_Tom_Jensen-0244Frederikshavn Kommune vil udnytte samarbejde med SF Film Production og TV 2 optimalt. Kommunen sender derfor i dag et brev til Indenrigsministeriet med en anmodning om lov til at ændre navn fra ”Frederikshavn Kommune” til ”Norskov Kommune”.

Frederikshavn Kommune er i disse måneder hjemsted for optagelserne til TV 2s kommende politi-drama ”Norskov”, der skal løbe over de danske tv-skærme til efteråret. Optagelserne og samarbejdet med TV 2 og SF Film Production er så stor en succes, at kommunen har besluttet at søge Indenrigsministeriet om lov til at ændre navn fra ”Frederikshavn Kommune” til ”Norskov Kommune”. Kommunen begrunder ønsket om at skifte navn med muligheden for at frigøre sig fra myterne om ”Udkants Danmark” og i stedet udnytte potentialet i det succesfulde samarbejde med TV 2 og SF Film Production til at sprede budskabet om, at Danmarks nordligste kommune er der, hvor man kan få tingene til at ske.

”Vi er simpelthen så glade for samarbejdet med de to store private samarbejdspartnere om den kommende tv-serie, at vi gerne vil skifte navn til Norskov Kommune. Vi har allerede her nogle måneder inde i samarbejdet opnået så mange positive effekter af at være værter for optagelserne, at vi vil sikre os, at vi får optimalt ud af tv-produktionen. Og det kan vi blandt andet få ved at overtage tv-seriens navn”, forklarer den socialdemokratiske borgmester Birgit Hansen om den usædvanlige anmodning, der i dag er på vej til Slotsholmen.

På spørgsmålet om, hvilke positive effekter kommunen har oplevet nævner borgmesteren de åbenlyse fordele ved meromsætningen i byen under produktionen, og mulighederne for at øge kommunens turisme på baggrund af visningen af tv-serien på såvel danske som udenlandske tv-kanaler. ”Og ikke mindst vil jeg understrege den positive oplevelse, vi her i kommunen er i stand til at give vore nye samarbejdspartnere. Her hos os er vi præget af, at vi kan få ting til at ske! Vi ser muligheder og potentialer omkring os – og vi er parate til at vise alle vore borgere og gæster, at her i kommunen er vi stolte, entreprenante og gæstfrie. Det er egenskaber som disse, og markedsføringen af det, der kan danne nyt grundlag for udvikling af vores kommune”, erklærer Birgit Hansen.

Det er SF Film Production, der producerer ”Norskov”, og også herfra er der forståelse og opbakning til kommunens planer om en navneændring.

”Vi har oplevet en kommune, der i den grad er udviklingsorienteret, serviceminded og samarbejdsparat i forhold til os som privat virksomhed. Og vi har oplevet et lokalsamfund, der på fornemste vis har fået alle vores fordomme om udkanten til at forstumme”, siger producer Senia Dremstrup fra SF Film Production.
”Vi og vores hold er jo vant til at slå vores folder i København og Århus, når vi har produktioner af denne størrelse. Og vores nervøsitet ved at flytte til det nordligste Jylland er totalt gjort til skamme. Vi troede, vi skulle på landet, men fandt i stedet en lille storby, hvor mentaliteten hos både befolkning og myndigheder har emmet af ”yes, we can” og været langt fra det typiske portræt af Udkants Danmark”, fortsætter produceren, og understreger, at SF Film Production klart kan anbefale andre virksomheder at løfte blikket og se mod nord, når der skal findes nye steder at placere arbejdspladser.

Frederikshavn Kommune har fremsendt ansøgningen til Indenrigsministeriet i dag, og ser frem til en hurtig sagsbehandling i ministeriet, så en evt. udskiftning af skiltning kan få sammenfald med tv-seriens premiere i efteråret 2015.

 

3 kommentarer til “Ansøgning om ændring af kommune-navn” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Ansøgning om ændring af kommune-navn”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ansøgning om ændring af kommune-navn ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER