Stor spørgelyst på skolemøde<br>…

Stor spørgelyst på skolemøde

25. februar 2015 - kl. 0:03 - af

8A8671På informationsmødet i Kulturhuset Manegen om skolernes fremtid i Sæby by var der stor spørgelyst, og det stod ved mødets slutning klart, at der blandt mange forældre i Sæby fortsat hersker stor frustration over både beslutningen om en ny elevfordeling samt om hele processen, hvorved afgørelserne er truffet.

Inden man nåede dertil var der indlæg ved panelets deltagere (se også andre artikler fra mødet). Skolechef Vibeke Post Madsen forklarede, at man nu havde fået udpeget og fordelt alle distriktsledere og afdelingsledere på de enkelte skoler.

Endvidere er der nedsat et sammenlægningsråd til midlertidig erstatning for skolebestyrelserne, så forældrene har mulighed for at komme til orde og være i kontakt med skolerne. Disse råd er begyndt at drøfte principperne for de fremtidige klassedannelser, hvori også indgår overbygningseleverne fra Stensnæsskolen i Voerså. Klasserne dannes primo juni, så alle elever, inden de går på sommerferie, ved, hvem de skal gå i klassen med efter sommerferien.

Vibeke Post Madsen understregede, at det er vigtigt, at der tages behørigt hensyn til elever med eventuelle problemer.

Skolechefen nævnte, at den aldersintegrerede undervisning vil omfatte 0.-2. klasse. I Sæby startes i det kommende skoleår med nuværende og kommende 0. klasser. Fra salen kredsende Louise Jeppesen om rullende skolestart. Hun appellerede til indholdsdelen og fandt det uheldigt, at de ansatte endnu ikke er fundet. Skolechefen forklarede, at man i øjeblikket er i gang med at fordele alle lærere og pædagoger; dette ventes afgjort inden længe.

Der forestår et arbejde med bygningsmæssige ændringer på bl.a. Sæbygårdskolen, hvor der skal etableres et multilokale. Arbejdet hermed vil ske fra maj måned. Det oplystes, at skolerne i det første skoleår har fået tilført ekstra økonomi til aldersintegreret undervisning. På et efterfølgende spørgsmål fra salen kunne Vibeke Post Madsen og B&U-udvalgsformand Christina Lykke Eriksen (SF) forsikre, at indskolingen vil blive varetaget af linjefagsuddannede lærere og pædagoger. Christina Lykke Eriksen havde været på studietur til Skagen Skole og set, hvor fremragende rullende indskoling fungerer der. Dette affødte efterfølgende en opfordring fra Mette Marie Larsen i salen om, at man burde tage forældrene med på studietur. ”Det handler om vores børns trivsel,” blev der sagt.

Skolechefen gennemgik de tekniske regler for, hvornår elever er kørselsberettigede i bus til og fra skole.

Fra salen gav Anette Bjerregaard udtryk for, at der fra politisk side blev talt om engagerede forældre. ”Hvis I ønsker forældreengagement, burde I have lyttet, som det var tilfældet i Hjørring. Der har ikke været megen forældreinddragelse i hele processen,” lød det. Borgmester Birgit S. Hansen (A) dvælede ved beslutningerne og dertil hørende skolelukninger i Hjørring Kommune. I Frederikshavn Kommune havde man prioriteret anderledes.

Per Nielsen havde troet, at mødet kunne skabe en debat til fornyet overvejelse. Men han konstaterede, at alt åbenbart allerede er afgjort.

Martin Larsen kredsede om, hvad han frygtede kunne resultere i, at der skulle ske en elevopdeling midt i sommerferien. Han ville desuden gerne vide, hvorfor politikerne overhovedet havde valgt at lave denne spareøvelse. Til aftenens største bifald fra salen sagde Martin Larsen: ”Vi får at vide, at det er Sæbys børn bidrag. Men til hvad? Hvad er de politiske overvejelser? Når borgmester Birgit S. Hansen mener, at det vigtigste for, at folk bosætter sig i Sæby, er at få et job her, så mente Martin Larsen omvendt, at Sæby ligger i en afstand fra f.eks. Aalborg, der kan få folk til at tænke på at flytte hertil, selv om de har job i Aalborg.

Jesper Bollerup gjorde det klart, at han fortsat hørte til dem, der er uenige i kommunens begrundelser for forløbet. Han hævdede, at det på byrådsmødet den 8. oktober i fjor alene blev besluttet, at der skulle ske en fordeling, men ikke en beslutning om hvordan!

Borgmester Birgit S. Hansen sagde i sin afslutning, at alle, der enten ikke fik stillet deres spørgsmål, eller som efterfølgende har noget, de ønsker afklaret, er meget velkomne til at skrive til skolechef Vibeke Post Madsen. De fik så få svar. (E-mailadressen er vimd@frederikshavn.dk)

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Stor spørgelyst på skolemøde
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER