Der skal være trafiksikre skoleveje…

Der skal være trafiksikre skoleveje…

24. februar 2015 - kl. 8:57 - af

SkolemoedeNoget af debatten på skolemødet i Kulturhuset Manegen kom til at dreje sig om trafiksikre skoleveje, nu hvor alt tyder på, at strukturændringerne i Bæredygtigt Børneområde vil betyde, at skolerne i Sæby byområde fra august opdeles, så alle elever fra 0. til 4. klasse samles på Sæby Skole, mens alle elever fra 5. til 9. klasse fremdeles skal samles på Sæbygårdskolen. Her skal også elever fra Stensnæsskolens ældste klasser gå i skole.

Skolechef Vibeke Post Madsen redegjorde for kriterierne for, hvornår man er berettiget til at kunne blive fragtet til og fra skole i bus.

Ingeniør for trafiksikkerhed, Jane Olsen, gennemgik, hvilke løsninger, der vil blive sat i værk for at sikre skolevejene. Hun tog udgangspunkt i de skolevejsanalyser, som er udarbejdet, og hun fastholdt desuden, at man fra kommunal side vil være parat til at hjælpe skolerne med at lave en trafikpolitik.

For Sæby by er der især fokus på 3 steder: krydsning af Aalborgvej, Rosenvej samt rundkørslen ved Toldbodvej/Sdr. Ringvej. Her påtænkes etableret krydsningsheller, så vejen kan krydses i to tempi. På Aalborgvej (ved Shell) etableres en lysreguleret overgang, som skoleeleverne skal betjene med et tryk på en knap, så de får grønt lys. På et spørgsmål fra Jens Peter Jakobsen oplyste Jane Olsen, at skitserne er lavet og til høring hos politiet, og arbejderne ventes udført i perioden april-juni, så alt kan være klart, inden et nyt skoleår starter.

På spørgsmål fra salen kom det yderligere frem, at der fra slagteriets side er nogen bekymring for, om der ved ændringerne også tages tilstrækkeligt hensyn til, at store lastbiler fortsat kan passere i kryds og rundkørsler på vej til og fra slagteriet. Jane Olsen forsikrede, at der selvfølgelig skal findes en tilfredsstillende løsning på dette, og der vil blive rettet kontakt til slagteriet.

Per Nielsen opfordrede til, at der fra kommunal side i høj grad også blev kigget på sikkerheden ved krydset Toldbodvej/Sæbygårdvej (af mange omtalt som det gamle Aldi-kryds). Jane Olsen henviste i første omgang til, at det faktisk var en helt bevidst strategi, at man ville prøve at få skolebørnene til at køre ad andre og sikre skoleveje i stedet. Fra salen lød flere kommentarer om, at vi mennesker normalt er indrettet, så man kører den korteste vej fra A til B – underforstået at elever alligevel vil benytte dette farlige kryds.

Henrik Jørgensen og Christine Madsen spurgte om, hvorledes man havde tænkt sig at etablere skolepatrulje ved Sæby Skole, når der fremover kun er elever i årgangene 0.-4. klasse.

B&U-udvalgsformand Christina Lykke Eriksen (SF) sagde, at man havde drøftet dette en smule i udvalget, og at skolepatruljen naturligvis ikke skulle bemandes med 4. klasses elever. Måske af større elever på vej til skole – eller måske kan der laves bedsteforældreordninger – en udtalelse, som med en let distancerende latter fra salen må tydes som en klar afvisning på forhånd.

Kim Thomsen ville gerne vide og have vished for, at når elever fremover året rundt skal fragte sig selv på cykel fra den ene ende af byen til den anden, om der så også er garanti for, at cykelstier og veje i boligområderne ryddes tidligt om morgenen. Det lovede Christina Lykke Eriksen og borgmester Birgit S. Hansen (A) at tage med tilbage til rette vedkommende i forvaltningen.

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Der skal være trafiksikre skoleveje...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER