Frit-valgs-ordningen et udtryk for ideologi

Frit-valgs-ordningen et udtryk for ideologi

21. februar 2015 - kl. 9:43 - af

paul_rode_sf_600x250Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Paul Rode Andersen, folketingskandidat for SF.

Med ABC-services’s konkurs bør frit-valgs-ordningen igen sættes til diskussion.

Den er groet i de borgerliges have og et udtryk for ideologi snarere end sund fornuft. Frit-valg betyder på godt dansk, at private aktører skal kunne tjene penge på velfærd.

Udliciteringen af ældreomsorgen til private firmaer er en bureaukratisk omkostning for skatteyderne, som pågår, hver gang kontrakter skal fornyes.

Der er ingen garanti for, at de samme firmaer genvinder kontrakten, når den skal fornyes, og det indebærer, at de, der har behov for omsorg, ikke kan påregne at få besøg af de samme medarbejdere i en ny kontraktperiode.

Når private frit-valgs-firmaer går konkurs, er det offentlige forpligtiget til øjeblikkeligt at træde til, udrede trådene og spænde et sikkerhedsnet ud under de ældre. Man behøver ikke være professor for at indse, at det er irrationelt og besværliggør planlægningen i forvaltningen.

Hvis de borgerlige vinder det kommende valg, vil udlicitering og privatisering af offentlige ydelser formentlig se dagens lys i et hidtil ukendt omfang. Derfor er der meget velfærd på spil, når krydset skal sættes senest til september.

 

Paul Rode Andersen

FT-kandidat for SF

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frit-valgs-ordningen et udtryk for ideologi ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER