Konfirmander og fattige kvinders rettigheder

Konfirmander og fattige kvinders rettigheder

18. februar 2015 - kl. 0:06 - af

gf_konfirmand_600x250Den 22. februar besøger Karavanen, en flok volontører fra Folkekirkens Nødhjælp, konfirmanderne fra Privatskolen i Sæby, for at udfordre dem på deres viden om kvinders rettigheder.

De fleste piger i Danmark tager deres ligeret for givet. Ret til uddannelse, ret til at stemme, ret til at vælge, hvem de vil giftes med og ret til at tjene deres egne penge. På papiret har kvinder i mange fattige lande de samme rettigheder, men i praksis lider kvinder mange steder under fysisk og psykisk vold og diskrimination – og ofte aner de ikke, at de har rettigheder.

Det vil en flok unge volontører og højskoleelever gerne sætte fokus på sammen med konfirmanderne. De unge har boet hos lokale familier i Uganda og Malawi, og de kan fortælle personlige historier om, hvordan piger og kvinders liv og hverdag ser ud langt fra Danmark.

Gennem aktiviteter og lege, der ikke altid er helt retfærdige, kommer konfirmanderne til på egen krop at føle forskellen på at være født som dreng og pige. De skal høre om, hvordan Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at uddanne piger og kvinder, så de selv finder styrke til at bruge deres stemme, både i familien og som aktive samfundsborgere, og besøget slutter med en ungdomsgudstjeneste, der sætter fokus på håbet.

En af de unge i Karavanen er Andreas Schulz på 22 år. Han har boet hos en familie i Malawi i flere uger og set, hvordan Folkekirkens Nødhjælps arbejde virker.

”Jeg blev volontør i Malawi for at komme væk fra de trygge rammer og helt tæt på en anden kultur. Nu glæder jeg mig til at fortælle om mennesker, der er rige på nærvær og håb, selv om de lever i et af verdens fattigste lande. Og om at det ikke er så umuligt at skabe udvikling i et fattigt land, som det kan se ud fra Danmark”, siger Andreas.

Karavanen besøger konfirmanderne/spejderne/efterskoleeleverne forud for Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling d. 8. marts. Temaet for årets Sogneindsamling er netop kvinders rettigheder. Karavane-folkene håber, at deres besøg vil motivere konfirmanderne til selv at engagere sig til fordel for kvinders rettigheder.

Fakta om Karavanen
Karavanen har været et undervisningstilbud til konfirmander, spejdere og efterskoleelever siden 2004.
Karavanen består af 18 unge volontører og højskoleelever, der rejser landet rundt i seks biler.
I løbet af uge 8, 9 og 10 får omkring 9.000 unge besøg af Karavanen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Konfirmander og fattige kvinders rettigheder' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger