Skarnsungen Emil høstede bifald<br>…

Skarnsungen Emil høstede bifald

16. februar 2015 - kl. 0:05 - af

IMG_7622Ved generalprøven sad børnehavebørnene helt musestille. Her var noget, de kunne nikke genkendende til.

Publikum var ikke nærige med bifaldet, da Emil fra Lønneberg føg hen over scenen i Voersåhallen torsdag 12. februar. De omkring 350 forældre, søskende og andre pårørende klappede lystigt, når løjerne brød løs på scenen.

Det var Stensnæsskolens 7. klasse, der stod for opvisningen, under ledelse af de tre kvindelige lærere Inge Rasmussen, Lone Pedersen og Mette Weirum.

Skarnsstreger
Emil fra Lønneberg har mange skarnsstreger på samvittigheden, men torsdag aften var kun nogle ganske få pillet ud, for at det hele skulle passe sammen. Her blev publikum blandt andet vidne til, hvordan Emils naboer lavede en indsamling for at sende ham til Amerika, så de kunne slippe af med ham. Suppeterrinen fik han på hovedet til stor morskab for publikum, men den kom heldigvis af igen. Også scenen med Lines tand, som Emil prøver at trække ud, og scenen med den dag Emil og hans lillesøster fik ”tyfis”, kaldte smilet og latteren frem hos publikum.

Nogle blandt publikum havde sikkert forventet at se Emils gris, som hedder Grisepjokket, i snor på scenen, og Ida hejst op i flagstangen. Det ville nok også have været for vidtløftigt, hvis disse to scener skulle have været med? Det må publikum have til gode til en anden gang!

Til gengæld fik publikum solosange fremført af Maja Andersen, der havde rollen som Emil fra Lønneberg, Amalie Rohde samt Freja Mølgård, der sang et vers solo og en andet vers sammen med Karoline Gadensgaard.

Masser af aktiviteter
Efter forestillingen var der et hav af aktiviteter i forskellige klasseværelser på skolen, som de enkelte klasser selv havde arrangeret. Her kan blandt andet nævnes fiskedam, følekasse, lykkehjul, pilekast, flødebollespisning, bowlingbane, kartoffelmaskine, ormekasse, slå søm i, gys og spåkone, ærteposekast, elevtræf for tidligere elever og personale på skolen, skolens lærere der optrådte med et enkelt nummer samt en hel masse andre sjove påfund.

Herudover var der også salg af sodavand, kaffe, kage, te, pølser, is og popcorn.

Sminke, kulisser og rekvisitter
I år skinnede det helt igennem, at der var gjort noget ekstra ud af både kulisser, sminkning og de optrædendes påklædning, der helt tydeligt passede til tiden som Emil befandt sig i. Det var også helt klart, at publikum bemærkede dette. Et par blandt forældrene nikkede da også anerkendende til forandringerne, og kaldte det en fryd for øjet?

Speciel komedie
Denne komedieaften var ganske speciel. Ikke på grund af det var 7. klasse, der fremførte den, men på grund af det var sidste gang en 7. klasse fra Stensnæsskolen stod på scenen – i hvert fald i denne omgang. Efter sommerferien er overbygningen på skolen fjernet, så der kun findes klasser fra 0 – 6. klasse. De fleste håber på, der bliver bedre tider, og overbygningen måske kommer igen. Måske sker det også en dag – hvem ved?

Tekst og fotos. Cille Strøm

IMG_7627 IMG_7633 IMG_7628IMG_7624 IMG_7620IMG_7616

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skarnsungen Emil høstede bifald
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER