Hvidstengruppen som tema<br>…

Hvidstengruppen som tema

14. februar 2015 - kl. 0:48 - af

hvidsten kroNogle må dø for at andre kan leve.

Danmarks befrielse 5. maj 1945, Hvidstengruppen og Hvidsten Kro kommer i fokus, når Albæk-Lyngså menighedsråd tager fat på emnet i Lyngså kirkehus torsdag 12. marts.

Her indledes det første af tre arrangementer med fællesspisning 18.00. Da det i år er 70 år siden, Danmark blev befriet fra den tyske besættelse, vises filmen ”Hvidstengruppen” af Anne-Grethe Bjarup Riis.

Besøg fra Hvidsten

Torsdag 23. april 19.00 kommer tidligere lærer i Spentrup, Hans Nejsum, Hvidsten, på besøg i kirkehuset. Han vil fortælle om egnen og i særdeleshed Hvidstengruppen. Her kommer han ind på Mustard Point, der omhandler modtagelsen af våben og sprængstof samt distribution af disse. De mange våben, som gruppen modtog i 1943 – 44, blev fordelt i Jylland fra en lokal boghandel som bogpakker. Hans Nejsum fortæller også om afsløringen af gruppen, der blev angivet af en stikker.

Disse to arrangementer om Hvidstengruppen følges op af en udflugt til Hvidsten Kro, som finder sted lørdag 4. juli.

Tekst Cille Strøm.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvidstengruppen som tema
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER