Spar Nord Sæby: <br>Boligejere skifter kurs

Spar Nord Sæby:
Boligejere skifter kurs

13. februar 2015 - kl. 9:01 - af

SN_Camilla_Nørgaard_080514_IMG_4134Boligejerne i Sæby har ligesom landets øvrige boligejere droppet det tidligere så populære F1-lån. Højere omkostninger og attraktive alternativer betyder, at under 1 procent af nyudlånet i dag fordeler sig på F1-lån, mens de fastforrentede lån tegner sig for over 80 procent.

Boligejere i Sæby og resten af landet er efter alt at dømme færdige med de såkaldte F1-lån, der ellers har vundet hastig udbredelse som en af de billigste måder at finansiere et boligkøb på.

Ifølge Totalkredit, der er Danmarks største realkreditinstitut på det private marked, tegnede F1-lån sig for under 1 procent af de flere tusinde realkreditlån, der blev oprettet i regi af Totalkredit i løbet af januar. I stedet vælger boligejerne de såkaldte F-kort- eller F5-lån, hvor renten tilpasses henholdsvis hvert halve og hvert femte år, men det helt store trækplaster er de traditionelle fastforrentede lån, som i januar tegnede sig for mere end 80 procent af nyudlånet.

Samme tendens i Sæby
Tendensen mærkes også i Sæby, hvor privatkunderådgiver Camilla Nørgaard godt kan forstå, at boligejerne vender F1-lånet ryggen.

– Omkostningerne på F1-lånet er hævet over flere omgange, og samtidig har vi fået nye og bedre alternativer. Så de argumenter, der i sin tid fik vores kunder til at vælge F1-lånet i stor stil, de er stort set forsvundet, siger Camilla Nørgaard.

Bedre alternativer
Som et led i realkreditinstitutternes bestræbelser på at bevæge danske boligejere væk fra F1-lån er omkostningerne på F1-lån de seneste år steget til omkring det dobbelte – primært på F1-lån med afdragsfrihed.

– Kort fortalt er resultatet, at F1-lån er blevet for dyre set i forhold til alternativerne, siger privatkunderådgiver Camilla Nørgaard og fortsætter:

Så hvis du prioriterer en lav månedlig ydelse, så er det nye F-kort-lån det oplagte valg, og hvis du gerne vil have sikkerhed for renten, så kan du i dag få fast rente til bare 2 procent. Med andre ord har F1-lånet ikke rigtig nogen rolle at spille længere, så jeg forstår godt, at kunderne vælger andre løsninger, når de skal låne i boligen.

F1 skrumper 40 milliarder
De variabelt forrentede lån tegner sig stadig for størstedelen af danske boligejeres realkreditgæld, men særligt andelen af de korte variabelt forrentede lån – herunder F1-lån – er faldende. Ved indgangen til 2014 udgjorde variabelt forrentede lån med en rentebindingsperiode på op til 1 år 573 milliarder kroner, men det tal er i løbet af 2014 faldet til 534,7 milliarder kroner – et fald på godt 38 milliarder kroner.

Om Spar Nord
Med flere end 375.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 71 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2014 et overskud før skat på 705 millioner kroner.

Spar Nord ejes af cirka 125.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord Sæby:
Boligejere skifter kurs '
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger