Landsbyplan overrakt i Lyngså<br>…

Landsbyplan overrakt i Lyngså

13. februar 2015 - kl. 0:02 - af

IMG_7615 Fra venstre Soeren copy65 personer var mødt op i Lyngså kirkehus onsdag aften 11. februar, da Venstres byrådsmedlem og formand for Distriktsudvalget i Frederikshavn Kommune, Mette Hardam, overrakte den foreløbige færdige Landsbyplan til borgerforeningerne i Voerså, Lyngså og Præstbro, der selv tilsammen kalder sig ”Den Bette Trekant”.

– Jeg kan mærke, der er kommet et tættere samarbejde i gang, efter de tre borgerforeninger søgte sammen om at komme med i dette projekt. Det er vi bestemt glade for, for det er nemlig til glæde for os alle sammen, i hele den gamle Albæk Kommune, sagde formanden for Præstbro Borgerforening, Søren Holm Kristensen, blandt andet i sin velkomst, til de mange fremmødte.

Landsbyplan er adgang til fondsmidler
– Det er nu den 3. overrækkelse af Landsbyplaner, jeg foretager. For omkring 1 måned siden var jeg i Kvissel og Ålbæk. Nu er jeg her for at overrække Landsbyplanen til ”Den Bette Trekant”, der jo står for trekantsområdet Voerså, Lyngså og Præstbro.

Mange af jer har selv været med til at lave planen, og det har været et større arbejde over tre omgange, i de tre landsbyer. Der skal samarbejdes, det kommer vi ikke udenom. Det har været et stort og koncentreret arbejde på ganske kort tid. Vi skal rykke tættere sammen og tiltrække nye indbyggere til vores område. Vi skal finde det unikke fra vores område, som vi kan tilbyde eventuelle tilflyttere – noget som er spændende, og som fremmede bliver nysgerrige efter at afprøve og måske flytter hertil. Vi skal finde, de gode historier i kommunen.

Adgangsbilletten til LAG midler er en Landsbyplan.

(LAG midler er en fond, der giver støtte til udvikling i landdistrikter. Red.)

Planen har vi nu som en foreløbig plan, da der skal bygges videre på den. I Distriktsudvalget i Frederikshavn Kommune har vi kun kr. 600.000 – til fordeling i 27 landsbyer årligt. Det rækker da til et stykke hen ad vejen, men slet ikke nok i forhold til større projekter som fonde kan præstere, sagde Mette Hardam i sin tale.

Chef og menig på projektet
På vegne af de tre borgerforeninger overrakte Jytte Juul fra Lyngså Borgerforening en stor buket blomster til Mette Hardam.

Mette Hardam har i øvrigt også selv været med til at bygge Landsbyplanen op på alle de tre foregående møder, da hun er bosat i området. I den forbindelse, kan man betegne hende som både chef for projektet og menig medarbejder på Landsbyplanen, i det lille trekantsområde.

Landsbyplanerne lå fremme på bordene, og Bjarke Laubek redegjorde, for de forskellige punkter i planen – blandt andet slog han et slag for, at det hele ikke skulle løbe ud i sandet igen. Her anbefalede han, at borgerne brugte, de tre borgerforeninger som koordinator og bindeled. Et af punkterne, som var et stort ønske fra de tre borgerforeninger, var en fælles hjemmeside og gerne med egen webmaster.

I løbet af aftenen var mange andre projekter også oppe at vende, og som aftenen skred frem, blev debatten, mellem de fremmødte rigtig stor. Nu venter alle spændt på, hvad næste punkt på programmet kan være, men foreløbig finder det første Landbyrådsmøde sted på Stensnæsskolen i Voerså torsdag 16. april.

Tekst og foto. Cille Strøm

IMG_7613

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Landsbyplan overrakt i Lyngså
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger