Forbedret buskørsel til uddannelserne i Kommunen

Forbedret buskørsel til uddannelserne i Kommunen

13. februar 2015 - kl. 13:11 - af

Groen_Bus_600x250Unge skal lettere kunne vælge en ungdomsuddannelse i Frederikshavn Kommune. Det skal forbedret uddannelseskørsel bane vejen for.

Tilgængelig og fleksibel kollektiv transport til og fra skole, spiller ind i de unges valg af ungdomsuddannelse. Derfor er transport også et element i kommunens uddannelsespolitik, understreger borgmester Birgit S. Hansen

– Unge i vores kommune skal nemt kunne komme til og fra deres uddannelsessted med offentlig transport. Det gør det lettere for unge at vælge en lokal ungdomsuddannelse. Her bliver de præsenteret for fremtidige job- og karrieremuligheder i det lokale erhvervsliv, hvor der er brug for de unge efter endt uddannelse, udtaler borgmester Birgit S. Hansen.

Samarbejde med uddannelserne
Frederikshavn Kommune står sammen med MARTEC, handelsskolen, gymnasiet og EUC Nord i Frederikshavn om at søge løsninger, der sikrer, at buskørslen tilpasses de unge uddannelsessøgende. Blandt andet justeres ringetider, så lokale skolebusruter ude i Frederikshavn Kommune kan fortsætte ekspres fra bl.a. Østervrå og Sæby på hverdage og derved ekspedere uddannelsessøgende hurtigt og effektivt ind til Frederikshavn.

Skolebus for alle
Med indførelsen af den nye skolestruktur, er der brug for at tilpasse skolebussernes køreplaner. Derfor udarbejder Frederikshavn Kommune i samarbejde med Nordjyllands Trafikselskab nu en ny trafikplan, der optimerer den kollektive trafik i Frederikshavn Kommune.

De lokale skolebusruter kører rundt i oplandet omkring skolerne i Voerså, Sæby, Dybvad, Østervrå, Jerup og Aalbæk. Ruterne planlægges fortsat med folkeskole-elevernes behov for øje, men nu er det muligt for andre borgere også at køre med.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forbedret buskørsel til uddannelserne i Kommunen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER