Voerså Vandværk lukker – <br>En 80 årig æra er slut

Voerså Vandværk lukker –
En 80 årig æra er slut

12. februar 2015 - kl. 9:56 - af

Voersaa Vandvaerk ny_600x250Truende skyer hænger over Voerså Vandværks eksistens. En nedlukning kan nemt blive en realitet fra næste generalforsamling, der finder sted i Voerså IFs klubhus onsdag 18. marts.

Bestyrelsen for vandværket var på et møde sidst i januar enige om, at denne beslutning var nødvendig, da der på de sidste års mange generalforsamlinger næsten har været umuligt at finde bestyrelsesmedlemmer – for slet ikke at tale om ny formand.

– Det er en vemodig beslutning, men det er nødvendigt, når yngre mennesker ikke har interesse i at indgå i sådant et stykke arbejde.

Vandværkets bestyrelse har prøvet at få dannet ”Voerså Forsyning” med Voerså Varmeværk for derved at bevare en forening i byen, men fik en kold skulder.

Disse ord kommer fra vandværkets formand, Gynther Mølgård, der betegner sig selv som en bedaget herre på snart 70. Gynther Mølgård har i en hel del år været bestyrelsesmedlem på vandværket, hvoraf de sidste mange år som formand.

Formanden fortæller videre.
– Når vi hvert eneste år så godt som ikke kan finde medlemmer til bestyrelsen, bliver vi nødt til at kaste håndklædet i ringen. Det er bestemt ikke på grund af, vi ikke har søgt. Når medlemmer, der har siddet i bestyrelsen i flere år, ønsker at gå og af lader sig presse til endnu en periode, så ser det bestemt ikke godt ud, for bestyrelsen bliver bare ældre og ældre. Der skal yngre mennesker til en gang imellem, og dem kan vi ikke skaffe.

Alternativet er: Frederikshavns Kommunes Forsyning overtager forpligtelserne med forsyning af drikkevand til de 352 forbrugere, der er tilkoblet Voerså Vandværk i Voerså og Sørå-området.

Derved mister revisor og regnskabsfører Joan Lindbjerg sit arbejde sammen med vandværkets driftsleder Tom Hansen.

På et møde med Frederikshavns Kommunes Forsyning er der på forhånd fremstillet et aftaledokument, som de fremmødte på generalforsamlingen skal tage stilling til.

På generalforsamlingen vil Forsyningen være repræsenteret ved Forsyningschef Lars B. Østergaard samt to øvrige ansatte med speciale i økonomi og teknik, som vil informere om overtagelses-betingelserne samt svare på spørgsmål.

For ikke at ulejlige forbrugerne mere end højst nødvendigt, er det planlagt på generalforsamlingen at gennemføre to på hinanden følgende generalforsamlinger. Først den ordinære, og dernæst den ekstra ordinære.

Hvis planerne bliver godkendt af forbrugerne, vil bestyrelsen fortsætte i en overgangsperiode, og det er vores håb, at der møder rigtig mange op for at deltage i debatten om så vigtig en beslutning, siger formand Gynther Mølgård.

Voerså Vandværk er vært ved et par stykker brød. Tilmelding til formand Gynther Mølgård skal ske på mobiltelefon 21 49 43 68.

Tekst. Cille Strøm.

Billede103 Billede106 Billede109 Billede105 Billede108_400x600

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Voerså Vandværk lukker -
En 80 årig æra er slut '
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER