Emil fra Lønneberg på Stensnæsskolen…

Emil fra Lønneberg på Stensnæsskolen…

6. februar 2015 - kl. 0:06 - af

IMG_5742Årets skolefest bliver med garanti festlig når ”skarnsknægten” kommer på de skrå brædder i Voersåhallen.

Alle kender den berømte svenske forfatter Astrid Lindgren, og det er da også hende, der står bag historierne om Emil fra gården Katholt i Lønneberg, Småland, som hun skabte i 1963.

Ikke mindst børnene kender den 5 årige dreng, Emil, der hele tiden kommer galt af sted og kommer til at lave skarnsstreger, og som er en stor ulykke for sine forældre. Så stor at naboerne samler penge sammen, for at han kan blive sendt til Amerika.

På Voersåhallens scene ruller historien om den dag, Emil fik suppeterrinen på hovedet og måtte til doktoren for at få den af igen. Også historierne om Lines tand, som Emil prøver at hjælpe med at trække ud, og om den dag, Emil og hans lillesøster Ida fik ”tyfis”, kan også opleves på scenen..

Efter disse oplysninger, skulle alle vist kunne nikke genkendende til, hvad det er, der skal foregå. Er det stadig ikke nok, kan vi bare nævne Tyttebær-Maja, forældrene Alma og Anton, Line, der er pige i huset, Grisepjokket som er Emils gris, gårdskarlen Alfred, Knagstorpmanden og Knasholtbonden – så skulle sagen vist være på plads.

Bogen, ”Emil fra Lønneberg”, blev udgivet første gang 23. maj 1963 på svensk. Året efter blev den oversat til dansk. Senere er bogen filmatiseret og bearbejdet for tv.

– Lidt specielt er det, at det er sidste gang, 7. klasse på Stensnæsskolen skal spille skuespil. Nu må vi undvære 7. – 9. klasse fra ommeren 2015. Denne æra slutter, og hvordan bliver næste års skolefest?

Dette skriver Inge Nørbjerg Rasmussen, der står for instruktion, kulisser og rekvisitter sammen med Mette Weirum og Lone Pedersen samt Stensnæsskolens pedel, Anders Vanggaard.

Alt hvad der hedder lys og lyd klares af Niels Evald Lindberg samt Rickey Christiansen og Christian Fynbo fra 8. klasse.

Fire piger fra 8.klasse, Mathilde Thygesen, Mavita Leokadia, Emma Jensen og Malene Thomsen, klarer sminkningen af de optrædende elever på scenen.

Alle sejl sat til
I år er der virkelig gjort noget ud af skolefesten – i hvert fald hvad aktiviteter om aftenen angår.

Straks efter opførelsen af skuespillet er færdigt, er det lærernes tur til at komme på banen. Skolens lærerband vil optræde med et enkelt nummer, inden festlighederne fortsætter i begge bygninger på skolen.

Herefter kommer der gang i aktiviteterne. Her kan nævnes boder med fiskedam, følekasse, lykkehjul, pilekast, flødebollespisning, bowlingbane, kartoffelmaskine, samt salg af popkorn. Disse aktiviteter står indskolingens elever for.

4. – 6. klasse har andre aktiviteter som ormekasse, slå søm i, kiks på panden, gys og spåkone, ærteposekast plus meget mere.

8. og 9. klasserne har boder med salg af sodavand, kage, kaffe, pølser og is, ligesom der dækkes op i gymnastiksalen og mulighed for caféborde i nogle af klasseværelserne.

Årets elevtræf for tidligere elever og lærere foregår 20.00, hvor der hilses på hinanden over en lille genstand.

Diskoteket kommer vi ikke udenom, og det styres af nogle større elever.

Skolefesten finder sted torsdag 12. februar. Klokken 10.00 er der generalprøve. Her er der fri adgang for børnehaven, bedsteforældre, pensionister, efterlønnere samt tidligere personale og andre interesserede.

Premieren finder sted 18.00.

Tekst og fotos Cille Strøm

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Emil fra Lønneberg på Stensnæsskolen...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER