Sæbydrengen Jacob Risgaard vil gøre det vildere

Sæbydrengen Jacob Risgaard vil gøre det vildere

5. februar 2015 - kl. 11:19 - af

Risgaard_600x250Over 110 mennesker var mødt op til Sæby Erhvervsforenings arrangement for at høre sæbydreng Jacob Risgaard fortælle om succesen med Coolshop.com, mens chefanalytiker Karl Christian Møller fortalte om udfordringerne i Danish Crown og slagteriet i Sæby.

Både folk fra det lokale erhvervsliv og private borgere var mødt talstærkt op til Sæby Erhvervsforenings arrangement onsdag eftermiddag på Hotel Viking.

Her fortalte Jacob Risgaard, der er opvokset i Sæby, om sin virksomhed Coolshop.com, som han startede med to venner tilbage i 2003, og som i dag har over en én million kunder i den prisbelønnede webshop.

– Vi kiggede på nogle eksisterende gode idéer, og så tænkte vi, kan vi gøre det vildere? Og det er sådan et dejligt ord. Man behøver ikke være klogere end andre, man skal bare kunne gøre tingene vildere, siger Jacob Risgaard.

Og det er blevet et motto for sæbydrengen, som kom med mange gode råd og tips til de fremmødte, som handlede om: keep it simple, vær synlig, fremkald følelser hos sine kunder – og så brænd for det, som du laver.

– Man skal starte noget, fordi man brænder for det. Jeg har aldrig mødt nogen, som har fået succes, når de har startet virksomhed med det formål at tjene penge, sagde han.

Coolshop.com har i dag flere end 12.000 varer på lager lige fra spil, legetøj, skønhedsprodukter og tøj. Høj brugervenlighed og et velfungerende logistiksystem er afgørende for virksomheden. 

Danish Crown og fremtiden
Dagens anden indlægsholder var chefanalytiker Karl Christian Møller fra Danish Crown A/S, hvis slagteri i Sæby udgør kommunens største arbejdsplads med knap 800 ansatte.Han gav en indsigt i Danish Crowns udfordringer i forhold til krisen i Rusland, som Danish Crown taber cirka én milliard på om året, og den faldende lønkonkurrenceevne i Danmark.

– Lønforskellen for en dansk slagterimedarbejder og en tysk er på 300 procent. Vi har ikke råd til at give tre gange mere i løn i Danmark, men vi kan give 2,5 gange mere, og det er den positive side af historien, forklarede Karl Christian Møller.

Danish Crown forsøger at fastholde danske arbejdspladser ved at outsource de dyreste produktionsled og øge teknologiniveauet på de danske slagterier, som reducerer omkostningerne. Danish Crown har investeret 2,6 milliarder kroner i Danmark over de seneste fem år, der skal øge konkurrenceevnen.

Karl Christian Møller var fortrøstningsfuld i forhold til slagteriet i Sæby, som udgør ét af de tre større Danish Crown slagterier, som er lidt mindre end det største slagteri i Horsens.

– Vi er nødt til at se på vores omkostninger og udfordringer, som også har betydning for Sæby. Men slagteriet i Sæby er en meget velinvesteret fabrik med dedikerede medarbejdere, som går forrest, og det er vi meget taknemmelige for, sagde han.

Formand for Sæby Erhvervsforening Leif Stiholt var godt tilfreds med dagens arrangement:

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæbydrengen Jacob Risgaard vil gøre det vildere' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER