Bedste regnskab fra Spar Nord siden 2007

Bedste regnskab fra Spar Nord siden 2007

5. februar 2015 - kl. 13:52 - af

Spar Nord Aalborg_600x250Med et resultat før skat på 705 millioner kroner blev 2014 på bundlinjen det bedste år for Spar Nord siden 2007. Spar Nords opkøb fra FIH Erhvervsbank, Basisbank og Danske Andelskassers Bank bidrager sammen med en høj aktivitet på formue- og boligområdet positivt til resultatet, mens nedskrivninger på landbrug trækker ned.

Spar Nords resultat voksede i 2014 med 35 millioner kroner sammenlignet med 2013 og landede dermed på 705 millioner kroner før skat – det bedste resultat siden 2007. Efter skat blev resultatet på 613 millioner kroner svarende til en egenkapitalforrentning på 9,0 procent.

Administrerende direktør i Spar Nord Lasse Nyby betegner regnskabet som ”tilfredsstillende” og hæfter sig ved, at opkøbene fra FIH Erhvervsbank, Basisbank og Danske Andelskassers Bank materialiserer sig positivt i regnskabstallene.

– Vi har i løbet af 2014 taget en række strategiske initiativer, der på forskellige måder skal være med til at sikre bankens fremtidige konkurrencekraft og indtjeningsevne. Herunder vores opkøb af bankaktiviteter, som sammen med en pæn organisk vækst er med til at sikre, at vi kommer ud af 2014 med et samlet forretningsomfang, der er 13 milliarder kroner eller 7 procent større end ved årets begyndelse, siger Lasse Nyby.

Ud over opkøbene har Spar Nord i 2014 også truffet beslutning om at skifte datacentral og it-platform fra SDC til BEC, ligesom Spar Nord har relanceret sin leasingforretning.

Rentefald bidrager positivt
Med til at trække resultatet for 2014 op er også en høj konverteringsaktivitet på boligområdet som følge af de fortsatte fald i markedsrenterne.

– Årets renteudvikling har betydet positive kursreguleringer på vores obligationsbeholdning, men først og fremmest har den betydet en helt ekstraordinær høj konverteringsaktivitet på boligområdet, og det er med til at løfte vores aktivitetsbestemte indtjening til et historisk højt niveau, uddyber Lasse Nyby.

Vanskelige vilkår i landbruget
Spar Nords nedskrivninger på udlån steg i 2014 med 90 millioner kroner til 493 millioner kroner, og det er altovervejende de vanskelige vilkår i landbruget som følge af handelskrisen mellem EU og Rusland, der får nedskrivningerne til at stige.

– Både privatkunderne og erhvervskunderne får det bedre og bedre, men situationen i landbruget er ganske alvorlig, og vi kan desværre endnu ikke se enden på de betydelige udfordringer, som sektoren står over for, konstaterer Lasse Nyby og tilføjer:

– Derfor forventer vi også, at nedskrivningerne på landbrug fortsat vil ligge på et højt niveau, mens vi til gengæld ser faldende nedskrivninger hos de almindelige privatkunder og i store dele af erhvervslivet.

Udbytte og forventninger
Spar Nords bestyrelse har besluttet at indstille til generalforsamlingen, at der udbetales udbytte i henhold til bankens politik om at udbetale 33 procent af årets nettoresultat. Hvorvidt der skal ske yderligere udbyttebetaling vil bestyrelsen forholde sig til, når det er afklaret, hvorvidt Spar Nords kapitalsituation bliver styrket yderligere som følge af Nordjyske Banks købstilbud på Nørresundby Bank, hvori Spar Nord ejer knap 55 procent af aktierne.

For 2015 forventer Spar Nord at realisere en basisindtjening før nedskrivninger på niveau med 2014 korrigeret for ekstraordinære forhold vedrørende salg af Nets-aktier og skift af datacentral.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bedste regnskab fra Spar Nord siden 2007' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger