Kommende arrangementer i Sæby og omegn

Kommende arrangementer i Sæby og omegn

4. februar 2015 - kl. 9:12 - af

Vandmoelle_600x250SaebyAvis.dk har modtaget nedenstående arrangementskalender fra Sæby Turistbureau.
Kalenderen løber fra onsdag den 4. februar og frem til fredag den 20. februar, og indeholder både nye og faste arrangementer.
Kender du til andre arrangementer der ikke er nævnt her, kan oplysningerne sendes til avisen på info@saebyavis.dk.
De vil herefter blive tilføjet kalenderen.

Onsdag 4. februar
kl. 14.00: Musik og sang ved Per fra duoen Inge og Per i Manegen – Sæby Kulturhus. Arr. Sæby Pensionist & Efterlønsklub.

Torsdag 5. februar
kl. 19.00. Bogcafé på Sæby Bibliotek. Bliv inspireret til gode læseoplevelser blandt sæsonens nye bøger. Bibliotekarer vil give deres bud på gode bøger til vinterens sidste kolde måneder. Entré: kr. 50,- inkl. et glas vin eller en vand. Billetter kan købes eller reserveres på Sæby bibliotek.

Søndag 8. februar
kl. 14.30: Søndagstræf på Østervrå Ældrecenter med musik og sang af Lonnie og Bent. Entré kr. 25,- inkl. kaffe med brød. Arr. Ældre Sagen Sæby.

Mandag 9. februar
kl. 10.15-11.45: Bliv dus med din iPad eller iPhone på Sæby Bibliotek. Der gennemgås alle de smarte funktioner, hvad kan en iPad/iPhone? Du skal selv medbringe din iPad. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Arr. Center for Bibliotek og Borgerservice.

kl. 19.00: Hør om ”Hvem var Olga?” – i Retfærdigheden, Algade 14, Sæby. Kulturformidler, rejseleder m.m. Lars Bang Jensen vil føre os tilbage til Zartidens Leningrad og kaste et blik ind i nutidens Sct. Petersborg, – den smukke og historiske by. Og måske møder vi Olga undervejs! . Gratis adgang. Arr. Retfærdighedens Venner.

kl. 19.00: Strikkecafé med Wiberg Strik på Sæby Bibliotek. Alle er velkommen.

Mandag, tirsdag, onsdag og fredag fra 9. – 13. februar
kl. 08.00-12.00: Få en rundvisning og se det arbejdende værksted i Sæby Miniby, Solsbækvej 39. Frivillige borgere og ildsjæle genskaber de gamle huse, som de stod omkring 1900 skala 1:10. Entré voksne kr. 20,- og børn gratis ifølge med voksne.

Tirsdag 10. februar
kl. 13.00-15.00: I kærlighedens navn – kom forbi Sæby Bibliotek og få hjælp til at klippe og klistre det sødeste Valentinskort, så det bliver helt rigtigt, til den du holder af. Fri entré og tilmelding ikke nødvendig.

kl. 19.00: Frivilligt Samrådsmøde i Sæby Kulturhus, Manegen. Tilmelding senest 7.2 til Dorthe Ramlov tlf. 21 73 30 54.

kl. 19.30: Gospelkoncert med Gospel4you i Torslev Kirke. Fri entré.

Onsdag 11. februar
kl. 10.00-12.00: Lær at finde rav på stranden sammen med Ravsliber Frants Kristensen, Algade 12 A, Sæby. Først lidt teori og så en tur til stranden for at finde rav. Bagefter sliber og laver man hver sit smykke. Tilmelding nødvendig senest dagen før kl. 17 på tlf. 98 44 55 27.

kl. 14.00: Lysbilledforedrag ved Sognepræst Mette Volsgård ”På rundtur i Kina”, i Manegen – Sæby Kulturhus. Arr. Sæby Pensionist & Efterlønsklub.

Torsdag 12. februar
kl. 13.30: Karin og Conny Holm synger og underholder på Sæby Ældrecenter. Arr. Husets venner.

kl. 19.30: Billedhuggeren Christian Svendsen giver koncert i Volstrup Kirke, Fredborgvej 3, 9300 Sæby. Han er uddannet på Nordjysk Musikkonservatorium, musikpædagog og solist, ”slår” på mange kunstneriske strenge – også på sin guitar. Han har komponeret flere større værker for instrumentet og vil denne aften spille for os og fortælle om sin kunst og musik. Ingen tilmelding. Gratis for medlemmer, ikke-medlemmer kr. 50,-. Arr. Sæby Kunst- og Kulturforening.

Fredag 13. februar
kl. 10.00-14.00: Vinterhygge hos Madam Smed, Søndergade 20, Sæby. Butikken står hele uge 7 i hjerternes tegn, og du kan deltage i en Valentins konkurrence. Du skal aflevere en fin tegning, et maleri, et stykke kunst, en lille tekst eller et andet kreativt indslag, der handler om kærlighed senest i dag kl. 10.00 – vinderen udtrækkes kl. 14.00. Pris: Gratis

Tilmelding: Ikke nødvendig.

kl. 19.00: Storvildtjæger Freddy Wulff besøger Manegen, Sæby Kulturhus, Rådhuspladsen 3, 9300 Sæby. Han er Danmarks svar på Indiana Jones og Crocodile Dundee, og vil give et spændende foredrag om sit vilde og professionelle jagtliv. Både for jægere og ikke jægere venter der en spændende aften med historier og billeder fra nogle af verdens unikke jagtrevirer. Billetter kan købes for kr. 100,- pr. stk. ved henvendelse på tlf. 72 24 66 88. Ved indgangen er prisen kr. 130,- pr. billet.

Søndag 15. februar
kl. 14.00-16.00: Underholdning ved Ældresagen på Sæby Ældrecenter. Arr. Ældresagen. Entré 25,- kr.

kl. 14.00: Fastelavnsfest i Voerså Hallen. Som det er skik og brug, kåres både kattekonger og dronning med kroner. Der er også præmier, til de mest finurlige og flotteste udklædninger, der gælder både børn og voksne. I hallen er der på indgangsbilletten sodavand, pølsehorn og slikpose til børnene, mens der til de voksne er kaffe og fastelavnsboller.

kl. 14.00: Fastelavnsfest på Sæbygård Slot, Sæbygårdvej 49, Sæby. Traditionen tro arrangerer Sæbygaards Venner fastelavnsfest for børn. Efter kåring af kattekonger og – dronninger serveres der varm kakao og fastelavnsboller i slotskælderen. Der ventes som vanligt stor tilslutning, og at børnene møder op i mange spændende udklædninger. Der er gratis adgang.

kl. 14.00: Søndagstræf på Sæby Ældrecenter med musik og sang af Lonnie og Bent. Entré kr. 25,- inkl. kaffe med brød. Arr. Ældre Sagen Sæby.

Mandag 16. februar
kl. 10.00-13.00: Ansigtsmaling – på Sæby Bibliotek. Vil du helst ligne en fin lille sommerfugl, eller vil du hellere være en uhyggelig zombie? Kom ind og bliv malet flot eller sejt af de fingernemme børnebibliotekarer. Entré kr. 10,-. Tilmelding nødvendig og kan ske fra den 2.2 på Sæby Bibliotek. Begrænset pladser.

Mandag, tirsdag, onsdag og fredag fra 16. – 20. februar
kl. 08.00-12.00: Få en rundvisning og se det arbejdende værksted i Sæby Miniby, Solsbækvej 39. Frivillige borgere og ildsjæle genskaber de gamle huse, som de stod omkring 1900 skala 1:10. Entré voksne kr. 20,- og børn gratis ifølge med voksne.

Tirsdag 17. februar
kl. 10.00: Hygge Banko på Sæby Ældrecenter. Plader 5,- kr. pr. stk. Arr. Aktivitetshuset.

kl. 11.00: Vinterstemning på Sæby Museum. I gamle dage måtte børn være kreative og selv lave deres legetøj og finde på egen lege. Tit brugte de naturens og årstidens gaver. Her har stranden og havet også spillet en stor rolle for børns leg og kreativitet. Kom med i værkstedet på museet i Sæby, og vær med i den kreative leg inspireret af vores historie og natur. Pris: Gratis. Tilmelding: Ikke nødvendig.

Onsdag 18. februar
kl. 10.00-12.00: Lær at finde rav på stranden sammen med Ravsliber Frants Kristensen, Algade 12 A, Sæby. Først lidt teori og så en tur til stranden for at finde rav. Bagefter sliber og laver man hver sit smykke. Tilmelding nødvendig senest dagen før kl. 17 på tlf. 98 44 55 27.

kl. 10.00-17.00: I anledning af vinterferien, omdannes Sæby Fritidscenter til et gigantisk legeland med masser af aktiviteter for børn og barnlige sjæle, der vil være hoppeborge og Beach Slide – Rutsjebane m.v. Entré pr. barn pr. dag er kr. 60,- voksne har gratis adgang, så det er oplagt at samle familien til en hyggelig tur. Centerets cafeteria vil være omdannet til hygge café for de voksne, hvor der vil være mulighed for at købe kaffe/te og frokost til fornuftige priser. Forsalg af billetter i receptionen på Sæby Fritidscenter, ellers i døren på dagene.”

kl. 13.00-15.00: Chibi tegneworkshop – lær at tegne de japanske chibier på Sæby Bibliotek. Grib blyanten og kast dig ud i en kulturel tegneoplevelse. Vi vil arbejde på både grundteknikker og forskellige stile med de søde små japanske Chibier (tjibier), som vi kender fra de japanske tegneseriebøger; mangaerne. Tegn dig selv, dine venner eller familie i stilen; let og hurtigt. For børn og voksne i alle aldre. Fri entré – tilmelding ikke nødvendig.

kl. 14.00: Banko i Manegen – Sæby Kulturhus. Arr. Sæby Pensionist & Efterlønsklub.

Torsdag 19. februar
kl. 11.00: Rollespilsakademiet præsenterer: Eventyret mellem bøgerne på Sæby Bibliotek. I bøgernes verden findes både helte, skurke og mystiske væsner fra fantasiens verden, og så længe de bliver i bøgerne er alt godt.”Eventyret mellem Bøgerne” er et rollespil for børn, som udspiller sig på selve biblioteket – mellem bøgerne. For børn i alderen 6-12 år. Fri entré. Tilmelding er nødvendig og kan ske fra den 5.2. på Sæby Bibliotek.

kl. 11.00: Vinterstemning på Sæby Museum. I gamle dage måtte børn være kreative og selv lave deres legetøj og finde på egen lege. Tit brugte de naturens og årstidens gaver. Her har stranden og havet også spillet en stor rolle for børns leg og kreativitet. Kom med i værkstedet på museet i Sæby, og vær med i den kreative leg inspireret af vores historie og natur. Pris: Gratis. Tilmelding: Ikke nødvendig.

Fredag 20. februar
kl. 10.00-14.00: Vinterhygge hos Madam Smed, Søndergade 20, Sæby. Vinterferien står i hjerternes tegn og hele butikken summer af hjertelig hygge med kærlighedssuppe og til den søde tand hjerteformede lækkerier. Så kom ned i Madam Smed og oplev den hyggelige stemning med strejf af kærlighed.

Åbningstider: 

Kunsthåndværkere
Galleri 133: Frederikshavnsvej 133, Sæby. Bliv kunstner for en dag – besøg værkstedet og mal dit eget billede. Alle materialer findes på stedet og alle kan være med, både børnefamilier, voksengrupper, klubber, personalegrupper, enkeltpersoner mm. Ring og aftal tid hos Billedkunstner Margit Rasmussen tlf. 27 38 95 66.

Glashuset:Gasværksvej 40 b, Sæby. Arbejdende værksted med glaskunst. Åbent mandag, onsdag og fredag kl. 11-17 og lørdag kl. 11-13.

Ravsliberen: Algade 12 A, Sæby. Arbejdende værksted og Ravmuseum. Åbent: onsdag-fredag kl. 11-17 og lørdag kl. 11-13.

Gallerier
Galleri Lene Nürnberg: Algade 14, Sæby. Arbejdende værksted med kunsthåndværk. Åbent tirsdag og torsdag kl. 11-16. 

Galleri Nordenvind: Algade 14, Sæby. Åbent kl. 12-16.30 onsdag-søndag, eller efter aftale på 21 75 64 09. Se mere på www.nordenvind.dk.

Museer
Katrins Dukkemuseum: Mølholtvej 104, Mølholt. Åbent efter aftale på tlf. 40 42 73 97.

Sæby Miniby: Solsbækvej 39, Sæby. Åbent kl. 08-12 mandag, tirsdag, onsdag og fredag. Entré: 20,- kr. voksne.

Sæby Museum: Algade 1-3. Åbent: mandag-fredag kl. 11-15. Lukket den 24.2 og 25.2.

Aktiviteter
Banko i Mølholt Forsamlingshus: Hver mandag kl. 19.

Banko i Skjolds klubhus Sæby: Hver torsdag kl. 19.

Banko i Skæve Idrætsforenings klubhus: Hver onsdag kl. 19.30.

Banko i Understed forsamlingshus: Hver onsdag kl. 19.30.

Bibliotek – Sæby:Rådhuspladsen 1. Åbningstid med betjening: Mandag, tirsdag og torsdag kl. 10-17, fredag kl. 10-14 og lørdag kl. 10-13. Åbningstider selvbetjening: Åbent alle ugens dage kl. 07-21. Adgang til internet.

Bibliotek – Østervrå: Vrængmosevej 2 B. Åbent mandag kl. 14-17 og torsdag kl. 15-19.

Byhistorisk arkiv: Algade, Sæby. Åbent torsdage kl. 13-16.

De Rappe Nåle – Patchworkklub: Manegen, Sæby Kulturhus, Rådhuspladsen 2, Sæby. Vi syr 1. mandag + 3. torsdag hver måned fra kl. 19-22.

Hotel Viking Aqua Spa & Wellness Resort: Sæby. Åbent alle dage kl. 09-19. Se alle arrangementer på www.hotelviking.dk

Hørby Lokalhistoriskforening: Nørregade 40, Hørby. Åbent onsdag i lige uger kl. 19-21.

Kroket: Dybvad Kroketklub,sportspladsen ved Dybvad Hallen. Hver torsdag kl. 13.

Kroket: Senior Kroket hver tirsdag og fredag kl. 13.30 på IF Skjolds baner, Kjeldgårdsvej 25, Sæby.

Lokalhistorisk Forening i Voerså: Voerså Museum. Åbent hver tirsdag kl. 19-22.

Netcafé: Krystalgade 3, 1. sal (over Røde Kors butik). Hjælp til PC, iPad, tablet og internet. Hver tirsdag kl. 10-11.30. Arr. Røde Kors og Ældre Sagen.

Petanque: Bredgade – bag Østervrå Hallen. Hver mandag kl. 14.

Petanque: Hørby Petanque klub spiller hver tirsdag kl. 13.30 på Hørby Stadion.

Senior Bowling: I Sæby Bowling, Ålborgvej 81 B, Sæby. Hver mandag kl. 13-14.30 og kl. 14.30-16. Hver onsdag kl. 13-14.

Stavgang i Sæby: Clasens Have, Algade 3, kl. 09.30-10.30 hver torsdag. Udstyr kan lånes. Alle er velkommen. Arr. Ældre Sagen.

Sæby-Svømmebad & Wellness: Rådhusvej 3. Åbent: mandag-fredag kl. 06-21 Lørdag-søndag kl. 08-15. Se kalenderen på www.greenpool.dk/

Thorshøj Lokalhistorie: Hjørringvej 222, Thorshøj. Åbent torsdage i ulige uger fra kl. 19-21.30.

Østervrå Lokalhistoriske Forening: Den gamle pedelbolig ved Torslev skole. Åbent mandag den 2.2 kl. 14-16.30 og den 23.2 kl. 19-21.30.

Østervrå – Svømmehal: Åbningstider: Mandag kl. 19-21., tirsdag kl. 8-9 (forbeholdt voksne), onsdag kl. 18.30-20 ( kl. 20-21 forbeholdt voksne). Fredag kl. 18.30-20, lørdag kl. 8-9 (forbeholdt voksne) og kl. 14-15.30, søndag kl. 08.30-11.

Øvrige
Krystalcaféen: Krystaltorvet, Sæby. Åbent alle hverdage kl. 10-12 og 14-16 og lørdag kl. 10-12. Mødested for alle. Ældre Sagens og Sæby Handicapgruppens frivillige serverer kaffe.

Nellemanns Have: Langtvedvej, Sæby. Her findes Nordeuropas største samling af paradisæbletræer. Åbent alle dage. Der er legeplads, borde og bænke samt toilet i haven. Gratis entré.

Sæby Kirke: Strandgade. Åbent man-lør. kl. 08-16 og søndage kl. 09-12.

Sæby Turistbureau og Feriehusudlejning: Algade 14. Åbent mandag-fredag kl. 09.30-16 og lørdag kl. 10-13. Vi sælger Sæby Handelsstandsforenings gavekort og andre gaveidéer. Adgang til gratis internet.

Læs mere på www.visitsaeby.dk

Husk at #visitsaeby #visitsæby #sæby #saeby på instagram.com

Følg os på facebook.com/visitsaeby          

Husk indlevering af arrangementer skal ske senest fredag kl. 12 til amp@turisthusnord.dk – Sæby Turistbureau.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommende arrangementer i Sæby og omegn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger